Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τηλεοπτικές άδειες και ανασχηματισμό

739742-2567019.jpg

26-10-2016 6:02

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με φόντο τη σημερινή διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 17:00, η απόφαση της οποίας θα κρίνει οριστικά τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο ανασχηματισμός αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, θα έχει ανακοινωθεί έως το Σάββατο (29/10/2016), με τον Αλέξη Τσίπρα να μοιράζει εκ νέου την κυβερνητική «τράπουλα», προσδοκώντας σε ένα πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα.

Προς ώρας, το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας. Τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και κορυφαία υπουργικά στελέχη, όπως ο Νίκος Παππάς, έχουν δηλώσει πως θα σεβαστούν την όποια απόφαση του ΣτΕ επί του νόμου 4339/2015.

Σε κάθε περίπτωση, το Μαξίμου τηρεί στάση αναμονής και, όπως είναι φυσικό, θα τοποθετηθεί, μετά το πέρας του δικαστικού πορίσματος.

Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες πληροφορίες από το ρεπορτάζ, παρά το γεγονός ότι εκφράζεται έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του υπουργού Επικρατείας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, φαίνεται, τελικά, πως ο πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να καλύψει πλήρως τον κ. Παππά, ανεξαρτήτως του τι θα αποφανθεί το ΣτΕ.

Το ξαφνικό τετ-α-τετ με Σκουρλέτη στο Μαξίμου

Υπό το ίδιο πρίσμα και με εμφανή διάθεση να κατευναστεί το σύνολο των αντιδράσεων που είχαν εκφραστεί τις προηγούμενες ημέρες εντός της Κουμουνδούρου, κυρίως μετά τη συγκρότηση της νέας και αναβαθμισμένης Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δέχθηκε λίγο πριν τις 20:00 χθες, Τρίτη (25/10/2016), στο Μέγαρο Μαξίμου, τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πάνο Σκουρλέτη.

Υπενθυμίζεται ο κ. Σκουρλέτης είχε μείνει εκτός της εισήγησης του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, γεγονός που ερμηνεύτηκε από την πλειονότητα των ΜΜΕ ως προάγγελος εξόδου του από την κυβέρνηση. Μάλιστα, υπήρξε και άρθρο – παρέμβαση της «Ομάδας 53+», της οποίας ηγείται ατύπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βάσει του οποίου ζητείτο από τον κ. Τσίπρα να μην θέσει εκτός υπουργείου κατά τον ανασχηματισμό τον κ. Σκουρλέτη, επειδή ακριβώς αντιστέκεται στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων της ΔΕΗ.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το τετ-α-τετ των δύο ανδρών, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «τερματίζεται, έτσι, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί δήθεν ρήξης στις σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού».

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης ζητούσε να μην αφαιρεθούν κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου για «ψίχουλα», όπως έλεγε, εν συνεχεία, έριξε τους τόνους και προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε: «Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα.

Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα.

Όπως είναι επίσης γνωστό ότι στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr