Λείψανα των Αγ. Μεγαλομαρτύρων Ελευθέριου και Τρύφωνος του Αναργύρου στο Περιστέρι

738358-andros-1.jpg

20-10-2016 22:31

Με συγκίνηση υποδέχθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου Κλήρος και λαός τα Ιερά λείψανα των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Ελευθέριου και Τρύφωνος του Αναργύρου από την Άνδρο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Περιστερίου.

Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων έγιναν στα προπύλαια του Ιερού Ναού και τα μετέφερε με ευλογία του Μητροπολίτη Σύρου κ .Δωροθέου, ο Αρχιμ. Αντώνιος Χορευτής του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κορθίου Άνδρου.

Στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Γερασίμου, παρουσία πλήθος πιστών οι οποίοι έσπευσαν να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ευχαριστήσε τον Αρχιμ. Αντώνιο Χορευτή για την μεταφορά των λειψάνων καθώς και τους Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Χρυσόστομος και Σύρου κ. Δωρόθεο, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Τέλος να σημειωθεί πως τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν έως και την Κυριακή 23, ενώ αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Περιστερίου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr