Στην Αθήνα ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν – Μαρκ Ερό

739438-ayrault.jpg

25-10-2016 7:37

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας και οι επενδυτικές συνεργασίες των δύο χωρών θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν – Μαρκ Ερό στην Αθήνα σήμερα, Τρίτη (25/10/2016).

Ο κ. Ερό θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.

Εξάλλου, ψηλά στην ατζέντα του Γάλλου υπουργού βρίσκονται τόσο το προσφυγικό όσο και το Κυπριακό.

Με τον κ. Κοτζιά η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 το πρωί, αρχικά σε επίπεδο κατ’ ιδίαν συνομιλιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, μετά την ολοκλήρωση των οποίων οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Από την Αθήνα, ο κ. Ερό θα μεταβεί στην Κύπρο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον ομόλογό του Γιάννη Κασουλίδη, καθώς και με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε αλλά και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...