Θεσμοί: Αμφισβητούν τα μεγέθη, ζητούν περαιτέρω μελέτη

739224-tsakalo.jpg

24-10-2016 12:38

Θέματα που άπτονται των δημοσιονομικών μεγεθών και προβλέψεων επί του προϋπολογισμού του 2017 συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, προκαλώντας ερωτήματα για το τι θα απαιτηθεί κατά τις συζητήσεις. 

Απόψεις σχετικά με το μέγεθος της δημοσιονομικής βάσης ανταλλάχθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, ανέφεραν πηγές του υπουργείου μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, η οποία είχε ως αντικείμενο τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συμφωνήθηκε από κοινού να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και περαιτέρω μελέτη των δημοσιονομικών στοιχείων, ώστε να ακολουθήσουν πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017 και τον προγραμματισμό επίτευξης των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων.

Η στόχευση των Θεσμών σε περισσότερη μελέτη των δημοσιονομικών μεγεθών δημιουργεί αμφιβολίες για την επάρκεια τους και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω απαιτήσεις.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...