Υπόθεση Γιακουμάκη: Με 16 μάρτυρες -μεταξύ τους και η Έλενα Ακρίτα- συνεχίζεται η δίκη

739168-giakoymakis.jpg

24-10-2016 9:48

Επιστροφή στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων σήμερα Δευτέρα, 24/10, για τη δίκη της υπόθεσης Γιακουμάκη, που αφορά στις ευθύνες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Στη σημερινή διαδικασία, αναμένεται να καταθέσουν 16 μάρτυρες. Μεταξύ αυτών θα βρεθεί και η δημοσιογράφος και σεναριογράφος, Έλενα Ακρίτα, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του άτυχου σπουδαστή.

Με ανάρτησή της, στο λογαριασμό της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα, διέψευσε όσους την ήθελαν να μην μπορεί να παρευρεθεί λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, αντίθεται επεσήμανε πως θα κάνει το χρέος της και θα δώσει το «παρών» στη δικαστική αίθουσα.

«Έχω κληθεί να καταθέσω ως μάρτυρας στην δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα. Επειδή διαβάζω διάφορα: Δεν έχω σπάσει (ακόμα) το πόδι μου, όπως γράφουν κάποιοι. Το πρόβλημα μου είναι ένα σοβαρό θωρακοοσφυικό κάταγμα. Όμως παρά την ιατρική γνωμάτευση (συνιστά να μην ταξιδέψω αεροπορικώς ή οδικώς για 4 μήνες) εννοείται πως την Δευτέρα θα είμαι εκεί. Θα πάρω τις αναλγητικές / αντιφλεγμονώδεις ενέσεις μου και θα βρίσκομαι στο δικαστήριο να κάνω το χρέος μου. Αυτά για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.» έγραψε χαρακτηριστικά.

akrita1

Μάλιστα πριν από λίγες ώρες ενημέρωσε όσους την ακολουθούν στο facebook ότι βρίσκεται ήδη στο δρόμο για τα Ιωάννινα:

akrita2

Από την πρώτη στιγμή της ανεύρεσης της σορού του 20χρονου σπουδαστή από την Κρήτη, η Έλενα Ακρίτα σχολίαζε την υπόθεση, αναφερόμενη στο ποιοι μπορεί να είχαν ευθύνες για το χαμό του, είτε αν επρόκειτο για αυτοκτονία είτε αν ήταν δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στηνυπόθεση είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη για την Εστία, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr