Ο Τσίπρας «σπάει» την Πολιτική Γραμματεία σε Πολιτικό και Εκτελεστικό Συμβούλιο

739125-2618687.jpg

24-10-2016 6:18

Ως πρελούδιο του επικείμενου ανασχηματισμού εκλαμβάνεται η απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να αλλάξει άρδην την εσωτερική δομή και λειτουργία μέσα στους κόλπους του κόμματός του, διαιρώντας την έως τώρα Πολιτική Γραμματεία σε δύο διαφορετικά όργανα, το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Σε μια προσπάθεια να πλασάρει μια εικόνα δήθεν ανανέωσης και αλλαγής, με δεδομένη την εντονότατη δυσαρέσκεια και οργή των πολιτών, εξαιτίας των Μνημονίων, ο πρωθυπουργός προχωρά σε έναν ιδιότυπο «εσωκομματικό ανασχηματισμό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ενιαίο κέντρο λήψης πολιτικών αποφάσεων που θα αποτελεί τον δίαυλο ανοικτής επικοινωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα. Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτείται στο εξής το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα απαρτίζεται από συνολικά 11 μέλη και θα εκπροσωπείται από υπουργικά αλλά και κομματικά στελέχη.

Το νέο αυτό όργανο θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα για τα τακτικά και έκτακτα θέματα της κυβερνητικής ατζέντας, ενώ παράλληλα θα καθορίζει και την επικοινωνιακή γραμμή της κυβέρνησης.

Βάσει της πρότασης του κ. Τσίπρα, το Πολιτικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από τα εξής 11 πρόσωπα:

– Όλγα Γεροβασίλη

– Ράνια Σβίγγου

– Νίκο Βούτση

– Γιάννη Δραγασάκη

– Δημήτρη Τζανακόπουλο

– Γιάννη Μπαλάφα

Νίκο Παππά

Νίκο Φίλη

– Ευκλείδη Τσακαλώτο

– Αριστείδη Μπαλτά

Εξάλλου, ύστερα από εισήγηση μελών του κόμματος εγκρίθηκε και συμμετοχή των Τασία Χριστοδουλόπουλου και Φωτεινής Βάκη.

Παρατηρώντας κανείς την παραπάνω σύνθεση, βλέπει την αναβάθμιση δύο κομματικών στελεχών: της νυν Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, αλλά και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, που θεωρείται το «δεξί χέρι» και ο «εξ απορρήτων» του κ. Τσίπρα.

Από την άλλη πλευρά, το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει περίπου μία φορά τον μήνα για αμιγώς κομματικά και οργανωτικά ζητήματα, καθώς και για τις σχέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση. Μάλιστα, το συγκεκριμένο όργανα θα έχει μεγάλη αντιπροσώπευση από το γυναικείο φύλο, αφού σε αυτό θα συμμετέχουν οι περισσότερες γυναίκες υπουργοί.

Αυτό γίνεται, για να επιτευχθεί ο στόχος της ποσόστωσης του 30%, που ισχύει για όλα τα όργανα του κόμματος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...