ΣΥΡΙΖΑ: Ο «ανασχηματισμός» ξεκίνησε από το κόμμα

739053-2618680.jpg

23-10-2016 18:23
Στο «σπάσιμο» στα δύο της Πολιτικής Γραμματείας προχωρά η  Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας «έκοψε» τον Πάνο Σκουρλέτη, προϊδεάζοντας για τον ανασχηματισμό που επιθυμεί να κάνει.  
Προχωρά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικά θέματα την εκλογή γραμματέα και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς οι διάφορες «τάσεις» προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή στις ποσοστώσεις εκπροσώπησης κυβερνητικών παραγόντων.
 
Αυτό πάντως που είναι το μόνο σίγουρο είναι το σπάσιμο της Πολιτικής Γραμματείας σε δύο μικρότερα όργανα, το Πολιτικό και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.  

Το Πολιτικό Συμβούλιο, θα αποτελείται από 11 άτομα και το Εκτελεστικό από 16 άτομα. Μαζί με τον Γραμματέα και τον Πρόεδρο, το σύνολο της Πολιτικής Γραμματείας θα απαρτίζεται από 29 στελέχη.

Εκτός ο Σκουρλέτης, δια χειρός Τσίπρα

Μήνυμα για το επερχόμενο ανασχηματισμό έστειλε ο πρωθυπουργός, καθώς από τα στελέχη που πρότεινε για το Πολιτικό Συμβούλιο απουσίαζε αυτό του υπουργού Ενέργειας  Πάνου Σκουρλέτη. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός πρότεινε τους:

Όλγα Γεροβασίλη

Ράνια Σβίγγου

Νίκο Βούτση

Γιάννη Δραγασάκη

Δημήτρη Τζανακόπουλο

Γιάννη Μπαλάφα

Νίκο Παππά

Νίκο Φίλη

Ευκλείδη Τσακαλώτο

Αριστείδη Μπαλτά

Οι εν λόγω προτάσεις καθιστούν προφανή το στόχο του πρωθυπουργού για ένα Πολιτικό Συμβούλιο που θα απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από κυβερνητικά στελέχη. Άλλωστε το Πολιτικό Συμβούλιο θα αντικαταστήσει την κυβερνητική επιτελική ομάδα στη συνεδρίαση που γινόταν κάθε Δευτέρα για τη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής.  

Από την άλλη το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει περίπου μια φορά τον μήνα για αμιγώς κομματικά και οργανωτικά ζητήματα, καθώς και για τις σχέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση.
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr