Ανοίγει ο φάκελος της επίθεσης «Τάγματος εφόδου» της Χρυσής Αυγής σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ

738966-xrysi-aygi-.jpg

23-10-2016 11:02

Το φάκελο της επίθεσης σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013, με εννέα τραυματίες από Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής ανοίγει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Για την επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ κατηγορούμενοι είναι ο θεωρούμενος ως «Πυρηνάρχης» Περάματος Αναστάσιος Πανταζής και οι Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή κ.α.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις αναμένεται να ξεκινήσουν, είτε αύριο, είτε στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, με αυτήν του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικογιάννη, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι από μέλη του Τάγματος.

Η υπόθεση της επίθεσης του Τάγματος Εφόδου κατά των αφισοκολλητών θεωρείται από την Πολιτική Αγωγή «απολύτως στοχευμένη ενέργεια», η οποία τελούσε σε πλήρη γνώση της ηγετικής ομάδας προκειμένου η Χρυσή Αυγή να δημιουργήσει και να «επιβάλει» συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων στην Ζώνη Περάματος.

Από τη δικογραφία προκύπτουν σωρεία στοιχείων σε βάρος του βουλευτή Γιάννη Λαγού με κορυφαίο από αυτά, το μήνυμα του προς τον «Πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση βουλευτής, λίγες ώρες πριν την επίθεση στο ΠΑΜΕ, φέρεται να είχε στείλει μεταξύ άλλων και το εξής μήνυμα στο κινητό του «Πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργου Πατέλη:

«Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Έχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος (σσ Πανταζής) καμιά 30αρα και πάνε από εκεί».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «στις 12-9-2013 και περί ώρα 23:50, στο Πέραμα Αττικής και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας αριθ. 72, έξω από τα Ναυπηγεία «Παπίλα», οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός συμμετείχαν σε ομάδα πενήντα περίπου ατόμων από τις οργανώσεις της «Χρυσής Αυγής» Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας, με επικεφαλής το φερόμενο ως μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, με το λογότυπο της «Χρυσής Αυγής», κάποιοι δε και με παντελόνια παραλλαγής, άλλοι φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και άλλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντήλια. Οι παραπάνω κατηγορούμενοι όπως και τα λοιπά άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση άτομα-μέλη της «Χρυσής Αυγής», επιτέθηκαν, με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας, μεταξύ άλλων, καδρόνια, πτυσσόμενα γκλομπ, τσεκούρια, λοστούς, στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια, τα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ», σε βάρος είκοσι τουλάχιστον ατόμων-μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, τα οποία προέβαιναν σε αναγραφή πολιτικών συνθημάτων στην περιοχή τους».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...