«Με το καλημέρα» η Βελκουλέσκου δέχθηκε τον Στουρνάρα

738963-stourn1.jpg

23-10-2016 10:37

Την πόρτα του Χίλτον πέρασε λίγο πριν τις 10.00 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ όλοι ανέμεναν τους κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη,για να ξεκινήσει η συνάντηση  με τους εκπροσώπους των δανειστών,  με την παρουσία και της Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ.

Σήμερα η κυβέρνηση μπαίνει «στα βαθιά» της διαπραγμάτευσης για την β΄αξιολόγηση, προσπαθώντας να κλείσει το συντομότερο και με τις κατά το δυνατόν μικρότερες δυνατές απώλειες τα ανοικτά μέτωπα. 
 
Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρίσκετε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου. Οι συναντήσεις  θα διαρκέσουν  έως την ερχόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου με τους  δανειστές να αναχωρούν και θα επιστρέψουν μετά το Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου, για την τελική αναμέτρηση ως την 5η Δεκεμβρίου. 
 
Την Κυριακή το απόγευμα αναμένεται να τεθούν οι επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά σε συνάντηση των υψηλόβαθμων τεχνοκρατών των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. .
 
 Καθοριστικές αυτές συναντήσεις:
 
 12:00 με 13:00 οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης θα συζητήσουν για τα προαπαιτούμενα που έχουν σχέση με το επιχειρηματικό περιβάλλον
 
 14:00 με 15:30   θα συζητηθεί ο νέος Εξωδικαστικός διακανονισμός, όπου αναμένεται να περιληφθεί και η ρύθμιση για την προστασία της 1ης κατοικίας. Θα μετέχουν  οι κ.κ. Ευ.Τσακαλώτος, Γ,Σταθάκης, Γ.Πιτσιλής, αλλά και εκπρόσωποι της ΤτΕ και του ΤΧΣ. 
 
 15:30 ξεκινά η συζήτηση για τα φορολογικά, με τις ρυθμίσεις για το «πλαστικό χρήμα» και τον ακατάσχετο λογαριασμό, την ρύθμιση για την εκούσια αποκάλυψη για το «μαύρο χρήμα», ενώ μπορεί να υπάρξει και συζήτηση για τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2017. ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr