Οι Ευρωπαίοι «τελειώνουν» τον Τσίπρα όπως έκαναν και με τον Σαμαρά

738927-2612639.jpg

23-10-2016 7:26

Η ιστορία όχι απλά επαναλαμβάνεται αλλά είναι το πιο κακόγουστο αστείο. Οι δανειστές «τελειώνουν» τον Αλέξη Τσίπρα με τον ίδιο τρόπο που εξέθεσαν πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Του Κώστα Τσιτούνα

Μετά από 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν κατάφερε ούτε κατ’ ελάχιστον να «χορέψει» τις αγορές – όπως ο ίδιος πίστευε στην αρχή της θητείας του – αλλά πολύ περισσότερο δεν κατάφερε να προσεταιρίσει κανένα απολύτως σύμμαχο στο μεγαλόπνοο σχέδιό του να αλλάξει την Ευρώπη.

Είναι ολοφάνερο ότι μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου, οι ξένοι ηγέτες εγκατέλειψαν πλήρως τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον άφησαν να απομονωθεί στη ρητορική του περί αντίστασης του Ευρωπαϊκού Νότου.

Αυτή την περίοδο που ο κ. Τσίπρας ταξιδεύει στη Γηραιά Ήπειρο κραδαίνοντας το ζήτημα του ελληνικού χρέους, οι δανειστές απεργάζονται στο παρασκήνιο, ένα «σατανικό» σχέδιο απαξίωσης του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως ακριβώς έπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν κατά του Αντώνη Σαμαρά στον οποίο όχι μόνο δεν έδωσαν το πολιτικό advantage που του είχαν υποσχεθεί, αλλά αντίθετα τον «έκαψαν» πολιτικά και τον οδήγησαν στο περιθώριο.

Οι κινήσεις της Γερμανικής ελίτ και του διευθυντηρίου των Βρυξελλών είναι… χειρουργικές:

• Οι Γερμανικές εφημερίδες αποκαλούν ευθέως τον Έλληνα πρωθυπουργό προβληματικό και επαίτη.

• Ο Μάρτιν Σουλτς «άδειασε» ευθέως τον Τσίπρα όταν δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν θα αναλάβει καμία πρωτοβουλία για το χρέος.

• Ο «αγαπημένος» φίλος του Αλέξη Τσίπρα, Φρανσουά Ολάντ όχι μόνο περιόρισε τις δηλώσεις στήριξης υπέρ της Ελλάδας, αλλά διοχετεύει στον Τύπο πληροφορίες εναντίον του Τσίπρα.

• Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με καθημερινές του δηλώσεις διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι μεταρρυθμίσεις και όχι το χρέος.

• Ακόμα και ο Benoit Coere της ΕΚΤ δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να μετατρέψουν τα κυμαινόμενα επιτόκια σε σταθερά.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...