Βρετανία: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου (vid)

738714-city1.jpg

21-10-2016 20:33
Το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου εκκενώθηκε σήμερα και προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 26 ανθρώπους που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα έπειτα από μια «χημική πυρκαγιά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας της Βρετανίας.
Η αστυνομία και η πυροσβεστική ερευνούν τα αίτια της φωτιάς.Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) καθώς υπήρξαν αναφορές περί ενός «χημικού συμβάντος» στο αεροδρόμιο.
Κατά την ίδια πηγή, «περίπου 500 μέλη του επιβατικού κοινού και του προσωπικού (του αεροδρομίου) απομακρύνθηκαν και υπήρξαν πληροφορίες ότι ένας αριθμός επιβατών δεν αισθανόταν καλά».
 
Το κέντρο άμεσης βοήθειας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τέσσερα πληρώματα ασθενοφόρων και μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Περιοχών Υψηλού Κινδύνου μετέβησαν στο σημείο. Κατά την ίδια πηγή, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 26 πρόσωπα και δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι κλήθηκε επίσης στο Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου λίγο μετά τις 16:00.
 

 
Σύμφωνα με τη διεύθυνση του αεροδρομίου, στους επιβάτες έγινε έκκληση να απομακρυνθούν από το τερματικό όταν ήχησε συναγερμός για φωτιά. Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πολλές εισερχόμενες πτήσεις εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια.
Το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου είναι το μικρότερο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Βρετανίας.
Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, ερωτηθείσα εάν το συμβάν μπορεί να αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια, απάντησε πως τα αίτια είναι άγνωστα αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε πάντως ότι την αντιμετώπιση του συμβάντος ανέλαβαν οι πυροσβέστες.
 

 
Ασφαλές κηρύχθηκε πάντως το αεροδρόμιο του Σίτι αφού στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας δεν ανακάλυψαν καμιά ένδειξη πως εκδηλώθηκε χημική πυρκαγιά.
 
«Δύο πλήρεις έλεγχοι του κτιρίου του (τερματικού σταθμού) του αεροδρομίου διεξήχθησαν από κοινού από πυροσβέστες και αστυνομικούς με προστατευτικό εξοπλισμό», εξήγησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου.
«Δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη πάνω από το φυσιολογικό και το κτίριο εξαερίστηκε, ερευνήθηκε και κηρύχθηκε ασφαλές», πρόσθεσε.
 
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...