Ο Μπαρνιέ διαψεύδει, στα αγγλικά, ότι ζήτησε να γίνουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit στα γαλλικά

738702-michelbarnier-thumb-large.jpg

21-10-2016 19:28

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, διευκρίνισε  ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε ποια γλώσσα θα γίνουν οι συνομιλίες, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι εκείνος επέμενε η γλώσσα εργασίας να είναι η γαλλική.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος “εργάζεται εξίσου στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά” και ότι ουδέποτε εκφράστηκε υπέρ της μίας ή της άλλης γλώσσας. Το αν θα προτιμηθεί η γλώσσα του Μολιέρου ή εκείνη του Σαίξπηρ θα αποφασιστεί μεταξύ των διαπραγματευτών πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, εξήγησε.

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν κάνει διακρίσεις, το μήνυμα του Μπαρνιέ ήταν γραμμένο στα αγγλικά.

Μια πηγή προσκείμενη στην Ντάουνινγκ Στριτ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει να έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από τον Μπαρνιέ σχετικά με τη γλώσσα στην οποία θα γίνει η διαπραγμάτευση.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είπε ότι δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ένας Ευρωπαίος ηγέτης να θέλει να εκφράζεται στη μητρική του γλώσσα. “Όλοι εδώ επιτρέπεται να μιλούν τη γλώσσα τους. Και εφόσον ο κ. Μπαρνιέ είναι Γάλλος, δεν είναι αφύσικο να μιλάει γαλλικά, όπως εγώ μιλάω γερμανικά“, υπογράμμισε.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...