Αιμίλιος Λιάτσος: «Λυπάμαι πάρα πολύ για το Μega γιατί το αγαπώ»

454461-0417_eyagelatos_malelis_stefanidoy_liatsos_05092007.jpg

20-10-2016 16:50

Μπορεί ο Αιμίλιος Λιάτσος να αποχώρησε από το Mega με όχι και τόσο όμορφο τρόπο, όμως όπως λέει λυπάται πολύ για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο κανάλι. 

Παρακολουθείτε ειδήσεις;

Ναι, παρακολουθώ. Αν και είναι λίγα πια τα κεντρικά δελτία: του ΣΚΑΪ, του Star, του ΑΝΤ1, του Αlpha, της δημόσιας τηλεόρασης και του Kontra channel. Παρακολουθώ και τις ενημερωτικές εκπομπές, αυτές που δεν συμπίπτουν φυσικά με τη δική μου.

Τελικά, ο πολίτης ενημερώνεται;

Παρά τις πολιτικές κορόνες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (γιατί ο καθένας λέει ό,τι τον βολεύει και όπως τον βολεύει), τελικά ο κόσμος ενημερώνεται. Θα ήταν καλό οι πολιτικοί να μην ασχολούνται τόσο πολύ με τη δημοσιογραφική εργασία. Να αφήσουν τα δελτία να εξελίσσονται. Εξάλλου, όταν ένα δελτίο χάσει την αξιοπιστία του και την επάρκειά του, ο κόσμος το απορρίπτει. Δεν είναι σωστό να βλέπουμε καθημερινά καταγγελίες εναντίον των δελτίων ειδήσεων. Εγώ νομίζω ότι η δημοκρατία πρέπει να λειτουργεί ουσιαστικά και όχι επιφανειακά.

Σε μία παραδοσιακή ενημερωτική ζώνη, την πρωινή, τα τελευταία χρόνια έχουν ενταχθεί και lifestyle εκπομπές ή ενότητες, τις οποίες ο κόσμος δείχνει ότι τις επιλέγει. Πού νομίζετε ότι οφείλεται αυτό;

Ο βομβαρδισμός μόνο με επικαιρότητα κάθε πρωί μπορεί να κούρασε και να θέλει ο κόσμος να δει κάτι πιο χαλαρό. Νομίζω ότι έπειτα από επτά χρόνια μνημονίων έχουμε κουραστεί όλοι μας. Σήμερα που μιλάμε, νομίζω ότι είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο. Το δημόσιο χρέος και η φοβερή κόντρα, η υπαρκτή κόντρα, που υπάρχει ανάμεσα στο ΔΝΤ και στη Γερμανία θα επιφέρουν πολλές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Είστε αισιόδοξος για τα τηλεοπτικά δρώμενα;

Δεν ξέρω. Έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση δραματική. Δεν μπορώ να φανταστώ να κλείνουν παραδοσιακά μεγάλα κανάλια, κερδοφόρα, που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Πώς αισθανθήκατε ακούγοντας τις εξελίξεις στο Μega;

Λυπάμαι πάρα πολύ για το Μega γιατί το αγαπώ. Πέρα από τον τρόπο που αποχώρησα, έχω φίλους και συναδέλφους με τους οποίους έχω συνεργαστεί και στενοχωριέμαι. Είναι κρίμα γιατί ήταν πολύ μεγάλο κανάλι και έχει ένα άδοξο τέλος.

Πηγή: Real

 ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr

loading...