Ψάχνουν τον Κυριακίδη κι αυτός δίνει συνεντεύξεις σε εφημερίδες!

738037-1444714671.jpg

19-10-2016 16:32

Ο νούμερο ένα καταζητούμενος για οικονομικά εγκλήματα, ο Πέτρος Κυριακίδης (συνέταιρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) δίνει συνεντεύξεις σε ελληνικά έντυπα και οι μηχανισμοί του κράτους κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. 

Δυο τινά συμβαίνουν με την ελληνική κυβέρνηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους: Ή είναι ανίκανοι ή κάνουν τους χαζούς και καλύπτουν καταστάσεις, πρόσωπα και βρώμικα κυκλώματα.

Άλλως, δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ψάχνουν δήθεν τον Πέτρο Κυριακίδη από το 2012 και δεν τον έχουν βρει, ενώ ο ίδιος δίνει με χαρακτηριστική άνεση, συνεντεύξεις σε διάφορες φυλλάδες. 

Μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ αρκεί για να διαπιστώσετε ότι ο κ. Κυριακίδης έχει βρει βήμα για να αρχίσει την «αγιοποίησή» του και να αποποιηθεί των ευθυνών του στο μεγαλύετρο οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης στο οποίο ενεπλέκη μαζί με τον Λαυρεντιάδη. 

kyriakidi 11

Και σα να μην έφτανε όλο αυτό, ο φυγόδικος επιχειρηματίας έχει το θράσος να παρουσιάζεται σαν θύμα… 

Δείτε τον υπότιτλο της εφημερίδας που τον αναφέρει ως «αυτοεξόριστο» και όχι ως φυγόδικο κατηγορούμενο για οικονομικά εγκλήματα!!!

Μέσα στη συνέντευξη, ο Κυριακίδης που εξακολουθεί να κρύβεται από την ελληνική δικαιοσύνη, ισχυρίζεται ότι δήθεν τον εξαπάτησε ο συνέταιρός του, ο Λαυρεντιάδης και τον έμπλεξε σε μια ιστορία που δήθεν ο ίδιος δεν γνώριζε. 

Μάλιστα για τα δάνεια που έπαιρναν με το τσουβάλι από την Proton Bank χωρίς καμία απολύτως εγγύηση ισχυρίζεται ότι δεν φταίει ο ίδιος, αλλά η Τράπεζα της Ελλάδος που δεν έκανε σωστά τους ελέγχους!

Μιλάμε για απύθμενη υποκρισία αφού είναι γνωστό σε όλους ότι οι δυο «αλεξιπτωτιστές» του επιχειρείν Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης είχαν και έχουν άριστους οικογενειακούς δεσμούς από πάρα πολύ παλιά και όλα τα deals τα έκαναν κοινή συναινέση.

Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι ο Πέτρος Κυριακίδης μεγάλωσε και σπούδασε τον Λαυρεντιάδη όταν πέθανε ο πατέρας του τελευταίου, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι ο μικρότερος γιος του Κυριακίδη παρακολουθούσε ως φυσιοθεραπευτής – γιατρός το σοβαρό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τον Λαυρεντιάδη. 

Επίσης είναι γνωστό σε όλους τους χρηματοοικονομικούς κύκλους ότι «φούσκωναν» τους τίτλους από τις «εφημερίδες και τα ΜΜΕ – σαπάκια» που αγόραζαν για ένα κομμάτι ψωμί και στη συνέχεια έβαζαν αυτούς τους τίτλους ως εγγύηση για να παίρνουν δάνεια. 

Και βεβαίως τα δάνεια τα έπαιρναν από τη δική τους τράπεζα, την Proton Bank στην οποία ήταν μέτοχοι. 

Σε όλη αυτή την απάτη, ο κ. Κυριακίδης είχε και τη στήριξη διαφόρων εκδοτών που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια με εφημερίδες στην κατοχή τους.

Μήπως ξεχνάει ο κ. Κυριακίδης ποιον εκδότη είχε χρεωμένο στο pay roll της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων με μισθό 70.000 ευρώ το μήνα;

«Δημοκρατικά» πράγματα… Άλλωστε η πιάτσα είναι μικρή και αυτά μαθαίνονται γρήγορα.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr