Παππάς: Καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός (video)

737895-pappas-kanalia.jpg

19-10-2016 9:59

Οι προσφυγές δεν έγιναν δεκτές γιατί το Ανώτατο Δικαστήριο γιατί «αποφάσισε να μπει στην ουσία της υπόθεσης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (19/11) στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς συμπλήρωσε στην συνέχεια πως, «Η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στη παγίδα της απόφαση να μην συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Θα ήταν καλό για τη δημοκρατία μας να προσαρμοστεί στη πραγματικότητα».

«Είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση», συνέχισε λέγοντας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο ίδιος τόνισε, «Δέχονται πιέσεις οι δικαστές από επιχειρηματικά συμφέροντα; Είναι προφανές ότι υπάρχουν αυτά τα συμφέροντα. Τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών, αλλά με την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών».

«Το πρόβλημα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι εμφανίζεται ουραγός αυτών των συμφερόντων», πρόσθεσε.

«Αλλαξε το παράδειγμα των σχέσεων διαπλοκής με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το καθεστώς νομιμότητας με τη χορήγηση προηγούμενης άδειας, σύμφωνα με το Σύνταγμα».

«Εχει υπάρξει ένα τηλεοπτικό παρακράτος, η κυβέρνηση κι εγώ έχουμε υποστεί επιθέσεις»,  υπογράμμισε.

Ο κ. Παππάς, είπε ότι δεν πρόκειται να επαναφέρει την νομοθετική πρόταση του για τους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν εξαντληθεί η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής για σύσταση του ΕΣΡ.

«Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια», σημείωσε.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr