Χαλκίδα: Ξεκίνησαν εκδηλώσεις για τα ΚΔ’ Δημήτρια

737636-kd-dimitria-xalkidos-17.10.2016-008.jpg

18-10-2016 16:02

Στην Χαλκίδα οι εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ονομασία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», τα οποία εδώ και 24 χρόνια έχουν καταστεί θεσμός ιερός και σεβάσμιος για την Τοπική μας Εκκλησία.

Στις Εκδηλώσεις για τα Δημήτρια, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.

Με προεξάρχοντα, λοιπόν, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, η Πόλη της Χαλκίδος υποδέχθηκε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 το ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της «Γιάτρισσας» από το Λουτράκι της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της «Γιάτρισσας», συνοδευομένη από τον Αρχιμ. Σωφρόνιο Μάγειρα – Αρχιερατικό Επίτροπο Κορίνθου και τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Βασιλόπουλο – Προϊστάμενο του ομωνύμου της Ι. Εικόνος Ναού στο Λουτράκι, όπου και φυλάσσεται ευλαβικά, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, απουσιάζοντα για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Στην πλατεία Ηρώων Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και μετά την τελεσθείσα Ιερά Δέηση, προσεφώνησε καθηκόντως την Παναγία μας, αναφερθείς στην ονομασία της ως «Γιάτρισσας», ενώ κάλεσε όλους σε ενότητα στην κοινή Πίστη και ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Στη συνέχεια η Ιερά Πομπή κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, εψάλη η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2016 και καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 6.30 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr