Υπόθεση Μπεν: Η εξέλιξη – σοκ που ανατρέπει όλα τα δεδομένα

737489-ben2.jpg

18-10-2016 11:26

Λίγες μόλις ώρες πριν εγκαταλείψουν τις έρευνες στην Κω, οι αστυνομικοί φοβόντουσαν ότι αυτές θα ολοκληρωθούν χωρίς να έχουν βρει κάποιο στοιχείο που θα ρίξει έστω και μια αχτίδα στη σκοτεινή υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Στις 15 Οκτωβρίου κι ενώ οι ανασκαφές στο χώρο όδευαν προς το φινάλε τους, οι Βρετανοί αστυνομικοί που επί τρεις εβδομάδες, αναζητούσαν κάποιο στοιχείο που θα τους βοηθούσε να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ, βρέθηκαν μπροστά σε μια ανακάλυψη.

Ένα αντικείμενο που τοποθετούσε τον Μπεν στο σημείο το οποίο -σύμφωνα με μυστική πληροφορία που δόθηκε στην αστυνομία- έριχνε τα μπάζα ο Κωνσταντίνος Μπάρκας ο οποίος εκτελούσε χωματουργικές εργασίες κοντά στο αγρόκτημα που έμεινε ο μικρός Βρετανός, πριν χαθούν τα ίχνη του.

Το αντικείμενο, το οποίο οι βρετανοί αστυνομικοί έδειξαν σε κάποια μέλη της οικογενείας Νίνταμ, ήταν ένα κίτρινο αυτοκινητάκι.

Ένα αυτοκινητάκι, θαμμένο ανάμεσα σε μπάζα και χώμα, με το οποίο οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι ότι έπαιζε εκείνη την ημέρα του Ιουλίου του 1991, που εξαφανίστηκε.

Η γιαγιά του παιδιού, μιλώντας χθες για αυτή την ανακάλυψη της αστυνομίας, τόνισε πως εκείνη και η κάρη τη Κέρι, κατέρρευσαν όταν οι αστυνομικοί τους έδειξαν το παιχνίδι, αφού είχαν ανακοινώσει και επίσημα ότι ο «Μπεν» πιθανότατα έχασε τη ζωή του κάτω από τις ρόδες του εκσκαφέα του Κωνταντίνου Μπάρκα, σε ένα τραγικό δυστύχημα.

Ένα μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι ήταν αυτό