Απήγαγαν έναν… πιγκουίνο για να διαμαρτυρηθούν για την αιχμαλωσία των ζώων!


27-09-2016 19:37

Ο πιγκουίνος του Ακρωτηρίου ζει μόνο στη νότια Αφρική και θεωρείται είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Δύο φοιτητές παραδέχτηκαν ότι απήγαγαν έναν πιγκουίνο από ένα πάρκο στην πόλη Πορτ Ελίζαμπεθ της Νότιας Αφρικής, προκειμένου να τον απελευθερώσουν στον Ινδικό Ωκεανό για να διαμαρτυρηθούν για την αιχμαλωσία των ζώων, ανέφερε η διεύθυνση του πάρκου.

Ο Μπάντι, ένας πιγκουίνος του Ακρωτηρίου, είδος που είναι υπό προστασία, απήχθη τη νύχτα της 20ής προς την 21η Σεπτεμβρίυ από το πάρκο Μπέιγουολρντ. Μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο σε μια κοντινή παραλία, όπου οι δράστες τον άφησαν ελεύθερο.

Οι δύο φοιτητές, τα στοιχεία των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν, ομολόγησαν την πράξη τους λέγοντας ότι ήθελαν να καταγγείλουν την αιχμαλωσία των ζώων. «Είναι πεπεισμένοι ότι το έκαναν για το καλό του πιγκουίνου. Νομίζουν ότι έκαναν κάτι σωστό», εξήγησε ένας υπεύθυνος του πάρκου, ο Ντίλαν Μπέιλι.

Ο Μπάντι, που είναι 3 ετών και δεν έχει ζήσει ποτέ στο φυσικό περιβάλλον του, δεν έχει βρεθεί ακόμη και οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι δεν θα καταφέρει να προσαρμοστεί στον Ινδικό Ωκεανό. «Μολονότι είναι καλά στην υγεία του και θα μπορούσε να επιζήσει για περισσότερες από τρεις εβδομάδες στη φύση βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που του είναι ξένο. Δεν έχει την εμπειρία για να επιβιώσει», σχολίασε ο Μπέιλι.

Οι πιγκουίνοι είναι από τα πιο πιστά ζώα και με την απαγωγή του Μπέιλι η σύντροφός του έχασε το ταίρι της. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο μικρά, το ένα όμως πέθανε.

Το προσωπικό του Μπέιγουορλντ και πολλοί εθελοντές αναζητούν εδώ και πολλές ημέρες τον πιγκουίνο στις γύρω παραλίες, όμως το έργο τους είναι δύσκολο καθώς δεν είναι εξοπλισμένος με σύστημα GPS.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr