Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατηγορείται η εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου!

737242-fragou-aggeliki.jpg

17-10-2016 11:34

Εδώ και τώρα η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να επιτελέσει το έργο της και να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο σε τέτοιες πρακτικές που ακολουθούν αρκετοί Έλληνες εφοπλιστές όπως η κυρία Αγγελική Φράγκου που λάμβανε δάνεια χωρίς εγγυήσεις – Δείτε τις δικαστικές περιπέτειες της μεγαλοσχήμονος εφοπλίστριας στην Ελλάδα και στη Νέα Υόρκη

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει από το Newsbomb.gr ο κόσμος της ελληνικής ναυτιλίας μόνο όμορφος και αγγελικά πλασμένος δεν είναι… 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η κυρία Αγγελική Φράγκου εδώ και χρόνια παρουσιάζεται από διάφορα «καλοπληρωμένα» έντυπα του εσωτερικού και του εξωτερικού ως η «σιδηρά κυρία της ελληνικής ναυτιλίας» με τις τεράστιες επενδύσεις και τις επιχειρηματικές κινήσεις που δήθεν συγκλονίζουν το διεθνές jet set.

Αξέχαστοι θα μείνουν οι πηχυαίοι τίτλοι διαφόρων περιοδικών και φυλλάδων που την αποκαλούσαν «θηλυκό Ωνάση» και έκαναν λόγο για… πλωτές αυτοκρατορίες.

Πίσω βέβαια από κάθε «πληρωμένο» success story, κρύβονται πάντα αμαρτωλές ιστορίες και αυτό το γνωρίζουν άπαντες.

Το γνωρίζουν πολύ περισσότερο οι σημερινοί κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. που από πολέμιοι των εφοπλιστών έγιναν οι καλύτεροι… υπηρέτες τους. 

Παρόλα αυτά, το success story της κυρίας Φράγκου αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η εισαγγελία διαφθοράς άσκησε προ ημερών ποινική δίωξη κατά της κυρίας Φράγκου για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για δάνεια συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε προφανώς χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγαν οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης.

Αφορά δάνεια ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ που πήρε η εφοπλίστρια από τράπεζες, χωρίς εξασφαλίσεις κατά την εισαγγελική κρίση, στην επενδυτική εταιρεία IRF συμφερόντων της κυρίας Αγγελικής Φράγκου. Το αρχικό δάνειο ήταν 75 εκατ. ευρώ, χορηγήθηκε στην κ. Φράγκου 2006, αλλά με τις αναχρηματοδοτήσεις έφθασε τα 200 εκατ. ευρώ.

Τώρα λοιπόν ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και ήρθε επιτέλους η ώρα να μάθει ο ελληνικός λαός πώς έπαιρναν τα δάνεια όλοι αυτοί οι παράγοντες της ναυτιλίας και πώς «αυγάτιζαν» τις περιουσίες τους και τα παλάτια τους στη Νέα Υόρκη και στο City, χωρίς να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ φόρο στη χρεοκοπημένη Ελλάδα. 

Η υπόθεση αυτή φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα όσα κατά καιρούς έχει στηλιτεύσει το Newsbomb.gr για τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται ο πλουτισμός των Ελλήνων εφοπλιστών.

Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδειχθεί επιτέλους πώς όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες, με βρώμικες μεθόδους ξεπλύματος πλουτίζουν σε βάρος του λαού που καθημερινά πληρώνει το «μάρμαρο» μέσω βαριάς φορολογίας και συνεχών περικοπών.

Σε ανύποπτο χρόνο το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει με απόλυτη ακρίβεια τους τρόπους με τους οποίους το εφοπλιστικό λόμπι ξεπλένει το μαύρο χρήμα (Διαβάστε εδώ) και όλες τις κομπίνες τις οποίες το επίσημο ελληνικό κράτος κάνει ότι δεν γνωρίζει (Διαβάστε εδώ)

Η δράση της κυρίας Φράγκου έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, αφού όπως έγινε γνωστό η κυρία Αγγελική Φράγκου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Navios Maritime Holdings βρίσκονται αντιμέτωποι με μία συλλογική αγωγή ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης από μετόχους της εταιρείας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr