Η Ιαπωνία «οχυρώνεται» με νέα αντιπυραυλική ασπίδα – Ανησυχία για τις κινήσεις της Βόρειας Κορέας

737176-antipyraylikh-aspida.jpg

17-10-2016 8:41

Η Ιαπωνία θα επισπεύσει τη διάθεση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων προκειμένου να αναβαθμίσει την αντιπυραυλική της άμυνας, στο επίπεδο αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Η Ιαπωνία ανησυχεί από ενδεχόμενη δυνατότητα της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίας ακτίνας δράσης, σύμφωνα με δηλώσεις τριών κυβερνητικών πηγών στο Reuters.

Τα αναφερόμενα παραπάνω κονδύλια από τη στιγμή που θα αποδεσμευτούν από τον προϋπολογισμό θα αξιοποιηθούν για την εγκατάσταση ενός νέου αντιπυραυλικού συστήματος.

Το Τόκιο εξετάζει δύο επιλογές μεταξύ του (Terminal High Altitude Area Defence -THAAD) το οποίο θα εγκαταστήσει στο έδαφος της και η Νότια Κορέα και κατασκευάζεται από την αμερικανική Lockheed Martin Corp., αλλά και το Aegis Ashore, στη χερσαία έκδοσή του, ενώ το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται από το ναυτικό της Ιαπωνίας στη ναυτική έκδοσή του, εξοπλίζοντας πλοία του ιαπωνικού ναυτικού στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr