Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει… το κόμμα Τσίπρα έρχεται!

737085-pasokara.jpg

16-10-2016 20:04

Παρά τις επι μέρους διαφωνίες επί των ποσοστώσεων και του καταστατικού ο Αλέξης Τσίπρας «καθάρισε» με τις τάσεις και τις φράξιες και προχωράει ακάθεκτος στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, από κινηματικού χαρακτήρα πολιτικό φορέα, σε προσωποπαγές κόμμα «τύπου Μπάαθ». Όπως ακριβώς δομήθηκε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980. Ανασχηματισμός και στο βάθος εκλογές ή δημοψήφισμα είναι τα βασικά σενάρια που βρίσκονται επι χάρτου στα… υπόγεια του Μαξίμου. 

Του Κώστα Τσιτούνα 

«Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι ψηφίσατε, αλλά είστε ενάντια στην εισήγησή μου».

Με τη φράση αυτή – την οποία απηύθηνε στους συνέδρους –  ο Αλέξης Τσίπρας περνάει και αυτός στην πολιτική ιστορία του τόπου ως… άλλος ένας εκφραστής του κακώς νοούμενου «Μπααθισμού», όπως αυτός δομήθηκε στο παρελθόν στο πλαίσιο της σοσιαλιστικής διεθνούς.  

Τα ποσοστά που έλαβε στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι, λίγο ως πολύ, αναμενόμενα. 

Εκ των πραγμάτων ισχυροποιείται πλήρως στο εσωτερικό του κόμματός του, που εύκολα θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «κόμμα Τσίπρα», αφού πλέον πάει περίπατο και ο «Συνασπισμός» και η «Ριζοσπαστική Αριστερά»

Η απάντηση στο ερώτημα: «Και μετά το Συνέδριο τι;», είναι απλή.

Ο κ. Τσίπρας πήρε το απαιτούμενο «πράσινο φως» για να πραγματοποιήσει τον δικό του… πράσινο ανασχηματισμό, όπως τον έχει οραματιστεί και χωρίς να υπάρχουν εσωκομματικές αντιδράσεις. 

Με 93,5% κανείς… σύντροφος δεν θα μπορέσει να εκφράσει τη διαφωνία του για την επικείμενη Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βεβαίως και για την είσοδο των «ορφανών του ΠΑΣΟΚ» στο κυβερνητικό σχήμα. 

Στην ομιλία του στο συνέδριο έκανε πολλές αναφορές σε επικείμενες μάχες, χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει εναντίων ποιών θα λάβουν χώρα… 

Τόνισε δε πως για να κερδηθούν αυτές οι μάχες χρειάζεται ένα μαζικό, ισχυρό, οργανικά δεμένο με την κοινωνία κόμμα και ο ίδιος, ως παράδειγμα, έθεσε τους Βρετανούς Εργατικούς.

«Γίνεται αυτό το μαζικό και ανοιχτό κόμμα να είναι ταυτόχρονα και αριστερό; Ε λοιπόν γίνεται. Να το κάνουμε όπως ο Κόρμπυν. Να συσπειρώσουμε στις τάξεις μας όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας. Με εμπιστοσύνη στους πολλούς αλλά και με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις. Στο θεωρητικό και πολιτικό οπλοστάσιο της Αριστεράς», είπε ο πρωθυπουργός.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr