Μικρός Μπεν: Η οργή της μητέρας του για τα σχόλια Ελλήνων αστυνομικών

mitera_532_355

16-10-2016 17:48

Μόλις χθες δημοσιεύτηκε η θεωρία των συνταξιούχων αστυνομικών που συμμετείχαν το 1991 στις έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ. Σύμφωνα με τα όσα είπαν, δεν πιστεύουν ότι θα βρεθεί θαμμένο το μικρό αγόρι στην περιοχή της Κω όπου έγιναν οι νέες έρευνες καθώς, τα συγκεκριμένα σημεία, τα είχαν ερευνήσει και οι Έλληνες αστυνομικοί πριν 25 χρόνια και μάλιστα δύο φορές, χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγες ώρες μετά, η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, μίλησε στην Sunday Mirror, απαντώντας ουσιαστικά στη θεωρία των συνταξιούχων αστυνομικών… Η ίδια μίλησε με θερμά λόγια τους Βρετανούς ερευνητές που ανέλαβαν τη νέα έρευνα και τους οποίους χαρακτήρισε ήρωες. Όπως είπε στη Sunday Mirror “στηρίζει” το σενάριο ότι ο γιος της σκοτώθηκε από εκσκαφέα πριν από 25 χρόνια και ότι στη συνέχεια θάφτηκε κάπου το πτώμα του.

Όσο για τη θεωρία των Ελλήνων συνταξιούχων αστυνομικών, ότι οι καινούριες έρευνες είναι μάταιες, η μητέρα του Μπεν σχολιάζει ότι ο επικεφαλής των τωρινών ερευνών, Jon Cousins “δε θα σταματήσει ποτέ να αναζητά την αλήθεια, για όσα χρόνια του απομένουν ως ντετέκτιβ. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ όπως και όλους τους εθελοντές που μας βοήθησαν. Ένας άνδρας από την Ελλάδα έχασε δύο μεροκάματα για να βοηθήσει στην έρευνα της αστυνομίας”.

Και συμπληρώνει με νοήμα: “Μην τολμήσει κανείς να κάνει κριτική σε αυτούς τους ανθρώπους. Δε θέλω να ακούσω ποτέ κακή κουβέντα για αυτoύς τους ντετέκτιβ. Τους αξίζει μετάλλιο για αυτό που κάνουν και όχι κριτική”.

Οι έρευνες της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ στην Κω πάντως, που κράτησαν τρεις εβδομάδες, έφτασαν στο τέλος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δωθεί συνέντευξη τύπου, ίσως και αύριο, για τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Άγγλοι αστυνομικοί, από την περιοχή κοντά στο αγροτόσπιτο που έμενε ο Μπεν Νίνταμ, πριν την εξαφάνισή του στις 24 Ιουλίου του 1991.

Έγιναν έρευνες και σε ένα δεύτερο χώρο, όπου θα μπορούσε να έχει θαφτεί ο μικρός Μπεν. Στην οικογένεια Νίνταμ είχε ειπωθεί να είναι προετοιμασμένη για τα χειρότερα, μετά τη νέα μαρτυρία ότι ο μικρός σκοτώθηκε από εκσκαφέα. Μια μαρτυρία, η οποία “άνοιξε” αυτή τη δεύτερη έρευνα των Άγγλων στην Κω, 25 χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτής της έρευνας, που κόστισε ένα εκατομμύριο λίρες, δε φαίνεται πως έφερε στο φως αυτά που αρχικά περίμεναν οι Άγγλοι…

Η μητέρα του Μπεν, μιλώντας για τους Άγγλους αστυνομικούς είπε ότι “Εκείνοι γνωρίζουν αρκετά για να έχουν μια εικόνα για το τι συνέβη. Ένας επιθεωρητής με μαύρα χέρια και γόνατα από το σκάψιμο για να βρει την αλήθεια; Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει κάποιος και τι παραπάνω μπορεί να πει;”

Ο επικεφαλής των τωρινών ερευνών Jon Cousins, δηλώνει ότι “έχω επανεξετάσει με μεγάλη λεπτομέρεια κάθε κομμάτι από τα στοιχεία που μου έδωσαν οι ελληνικές αρχές, οι οποίες έιναι πολύ υποστηρικτικές στη δουλειά που κάνουμε, για να βοηθήσουμε και τις δικές τους έρευνες”. Και συμπλήρωσε:

“Ως αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει τους τελευταίους 18 μήνες, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή η φάση της επιχείρησης είναι απολύτως απαραίτητη για να καταφέρει να πάρει απαντήσεις η οικογένεια του Μπεν”.

Πηγή: newsit.gr

loading...