Μεγάλη προσοχή από τον Ευθύμη Λέκκα – Τι είπε ο σεισμολόγος για τον σεισμό που χτύπησε τα Γιάννενα;

58fe6ecd355396b7991a436e4f4ad1b4

16-10-2016 11:07

Προς εκτόνωση βαίνει η μετασεισμική δραστηριότητα από τον χθεσινοβραδινό σεισμό στα Ιωάννινα και σε αυτό βοηθούν οι 100 μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί έως τις 8 το πρωί δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται ήδη στην πόλη. Ωστόσο, όπως είπε μόλις περάσει το 48ωρο θα μπορούν οι σεισμολόγοι να εκτιμήσουν αν ο χθεσινοβραδυνός ήταν ο κύριος σεισμός.

Ο κύριος Λέκκας είπε ότι από το σεισμό των Ιωαννίνων προήλθε και ο σεισμός 4,7 ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στους Αγίους Σαράντα, καθώς ανήκουν και οι δύο στο ίδιο ρήγμα που εκτείνεται από τη Βορειοδυτική Αλβανία μέχρι τα Νότια των Ιωαννίνων.   Ο κ Λέκκας ανέφερε ότι έχουν υποστεί ζημιές κάποια παλιά σπίτια στα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και δύο μοναστήρια, ενώ έχουν γίνει και ορισμένες κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νομού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι ευτύχημα που οι ζημιές είναι πολύ μικρές, καθώς ο σεισμός είχε ένταση και παλμικότητα και έγινε αισθητός μέχρι το Βόλο. Συνέστησε μάλιστα στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τα παλιά κτίρια.

Πηγή: athensmagazine.gr