Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Όχι σε εμένα ενικό. Είστε ο πιο ψεύτης και ανίκανος πρωθυπουργός της Ελλάδας

735386-mitsotakis.jpg

10-10-2016 21:38

Για «χυδαιότητα», «ψευτιά» και «ανικανότητα» εγκάλεσε ο πρόεδρος της ΝΔ τον πρωθυπουργό, εξαπολύοντάς του σφοδρή επίθεση κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή – «Είστε ο πιο αδίστακτος λαϊκιστής», «Η λίστα ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στη διαπλοκή», «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε δάνειο, χωρίς να έχει τις απαραίτητες εγγυήσεις», «Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές», «Με τον κ Ψυχάρη, εσείς δεν συναντηθήκατε; Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις Σπίρτζη – Καλογρίτσα;», «Δεν θα καταντήσετε την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης», «Κοσκωτάς – Τσίπρας, ένας Ματζουράνης δρόμος», «Αφήστε τον ενικό σε μένα, αυτές οι ψευτομαγκιές δεν περνάνε», «Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ το ανεβάζω», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ως «τον πιο ψεύτη, χυδαίο και ανίκανο πρωθυπουργό της χώρας», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, σύντομα, η ταυτότητά του θα αναγράφει και «ο νεότερος τέως πρωθυπουργός».

«Αυτό που χαρακτήρισε τη σημερινή σας παρουσία ήταν η χυδαιότητα του λόγου σας που είναι επιβεβαίωση της ενοχής σας και της πολιτικής σας κατάρρευσης. Οι πολίτες μας γνωρίζουν και είστε ο πιο ψεύτης και ο πιο ανίκανος πολιτικός της χώρας… Πολύ σύντομα θα είστε και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός», είπε, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αν θα σταματούσε τη φορολόγηση των πολιτών και τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και αν είχε υποσχεθεί πως κανένα σπίτι δεν θα πήγαινε στα χέρια τραπεζίτη.

«Τώρα για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών, στις 19 Οκτωβρίου στον δήμο Ευόσμου βγαίνουν στο σφυρί 8 εργατικές κατοικίες. Αυτή είναι η δική σας κληρονομιά», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να συμπληρώσει: «Κάθε μέρα που περνάει το τίμημα της παραμονή σας στην εξουσία είναι πολύ βαρύ. Η οικονομία στενάζει και οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν όταν υπάρχει μια αναξιόπιστη κυβέρνηση».

Παράλληλα, αφού αντέστρεψε το ερώτημα για τα δάνεια της ΝΔ, καλώντας τον κ. Τσίπρα να απαντήσει για το δανεισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ζητώντας να μάθει αν ο ΣΥΡΙΖΑ στα δάνεια που έχει πάρει, έχει δώσει εμπράγματες εγγυήσεις, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο αίτημά του να έρθουν στη Βουλή τα «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να ντρέπεται καθώς η χώρα έχασε 25 δισ. ευρώ από τους δικούς του χειρισμούς και τους χειρισμούς Βαρουφάκη.

Μάλιστα επανέλαβε τη θέση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διενεργήσει τις ευθύνες του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να εξαπολύσει και επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, με αφορμή και την απόφαση του Eurogroup για την μερική εκταμίευση της δόσης.

«Κάθε μέρα που περνάει το τίμημα για την παραμονή σας στην εξουσία είναι πολύ βαρύ. Μιλήσατε 35 λεπτά, δεν κάνατε αναφορά στο Eurogroup που δυστυχώς δεν ενέκρινε όλη τη δόση και δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ. που προορίζονται για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Τσακαλώτο ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ είπε πως η χώρα δεν χρειάζεται αυτά τα χρήματα.

«Η οικονομία στενάζει, επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν στη χώρα με μία τόσο αναξιόπιστη κυβέρνηση, ακούσαμε τα ίδια αναμασημένα επιχειρήματα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως απέφυγε την ουσία της κριτικής για τον τρόπο που διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Να έρθουν τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στη Βουλή… Θα μάθουμε τι έλεγξε η επιτροπή; Να έρθει ο φάκελος στη Βουλή και να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή. Ο περιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών έφερε 250 εκατ. ευρώ. Θα μπορούσατε να πάρετε 25 από 10 ή μήπως κάποιοι έδωσαν πολλά παραπάνω προσδοκώντας εκλεκτικές σχέσεις διαπλοκής από εσάς;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο Siemens», απάντησε στο ερώτημα του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης, εγκαλώντας την κυβέρνηση για όσα δεν έκανε επί των ημερών της για να προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να καταργήσει, αν θέλει, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έχει επιτευχθεί μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Siemens.

«Τι έκανε η δική σας κυβέρνηση και τι η δικαστική εξουσία;», διερωτήθηκε και ξεκαθάρισε: «Κανένας δεν μου χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο, όλα πληρώθηκαν στο ακέραιο».

«Αν δεν σας αρέσει να τον αλλάξετε. Γιατί δεν το έχετε κάνει ακόμα;», είπε διαψεύδοντας πως η Siemens χάρισε στον ίδιο ένα τηλεφωνικό κέντρο.

«Κανείς δεν μου χάρισε τηλεφωνικό κέντρο. Πληρώθηκαν όλα. Σταματήστε την καραμέλα της ψευτιάς», ανέφερε, ενώ σφοδρή ήταν η επίθεσή του στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε για το δάνειο που έχει λάβει ο ίδιος και ο πατέρας του για τον Κήρυκα Χανίων.

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Το δάνειο έχει την προσωπική εγγύηση ενός τέως πρωθυπουργού και εμπράγματη εγγύηση ενός ακινήτου μεγάλης αξίας. Αλλού να ψάξετε θαλασσοδάνεια. Ψάξτε τα στον κ. Καλογρίτσα που έπαιρνε δάνεια από την Αττικής χωρίς καμία εγγύηση», υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα ΜΜΕ την υπόθεση του Alter.

«Δεν είπατε καμία κουβέντα για τον κ. Κουρή. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Alter. Δεν κάνατε τίποτα. Είστε το αγαπημένο παιδί του Αυριανισμού. Είστε πιο παλιό από το παλιό. Μην μας κουνάτε το χέρι», τόνισε ενώ επεσήμανε πως το κανάλι του κ. Κοντομηνά φιλοξενούσε τον κ. Λαζόπουλο τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον «χυδαιότερο και μεγαλύτερο προπαγανδιστή.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την πορεία του προέδρου της ΝΔ.

«Δεν περίμενα ότι θα είστε τόσο χυδαίος. Καταλαβαίνω ότι έχετε απέναντι έναν αντίπαλο που έχει δρομολογήσει μια μεγάλη ανατροπή. Την ώρα που ο κ. Αλαβάνος σάς έδινε το κόμμα, εγώ έδινα τη δική μου μάχη πως έχω το δικό μου στίγμα και πως είμαι πολιτικά αυτόνομος. Εγώ εκλέχθηκα από 450 χιλιάδες πολίτες. Εγώ όταν πήρα 3 πτυχία σε κορυφαία πανεπιστήμια, εσείς θέλατε μια δεκαετία να τελειώσετε το Μετσόβιο. Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει;», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε χυδαία αντιπολίτευση ο ίδιος αγωνιζόταν μέσα στο υπουργείο που «είχα αναλάβει να κρατήσει την Ελλάδα όρθια».

«Εσείς είστε ο επικεφαλής της αλλόκοτης συμμαχίας ριζοσπαστικής αριστεράς και μίας λαϊκίστικης δεξιάς. Ανεβήκατε με τη λάσπη και πέφτετε μέσα στη λάσπη. Εγώ δεν θα σας ακολουθήσω. Προκηρύξτε και άλλες εκλογές να αναμετρηθούμε. Από σήμερα θα σας αφήσω στη μοναξιά σας… Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ το ανεβάζω… Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία, πως θα έχουμε δικαιοσύνη. Εγώ θα συνεχίσω διεκδικώντας την ενότητα της χώρας. Έχω ένα χρέος να μιλήσω στον ελληνικό λαό και χρέος μας είναι να ενώσουμε τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να ανεβάσει τους τόνους, ανάβοντας παράλληλα τα αίματα καθώς είχε και έναν έντονο διάλογο με τον πρωθυπουργό, απαιτώντας να μην του απευθύνεται στον ενικό. «Όχι σε έμενα στον ενικό. Τέτοιες ψευτομαγκιές σε μένα δεν περνάνε. Να μιλάτε στους υπουργούς σας στον ενικό», τόνισε χαρακτηριστικά.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...