Ν. Βούτσης: Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για τη συγκρότησή του ΕΣΡ

736883-voutsis1.png

15-10-2016 20:32

Μετά την ανταλλαγή ανακοινώσεων σήμερα μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ για το θέμα του ΕΣΡ ο πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε αισιόδοξος από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η νέα προσπάθεια θα φέρει θετικό αποτέλεσμα. 

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης είπε ότι είχαν γίνει προσπάθειες, υπήρχαν διαφωνίες και ότι τώρα «δεν υπάρχει κανένας θεσμικός λόγος για να ακυρωθεί η νέα προσπάθεια για λειτουργία του ΕΣΡ. Θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε μέχρι την άλλη Τετάρτη να υπάρξει νέα σύνθεση του» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, στο περιθώριο του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ  στο WEB TV της Αυγής.

 

Εν τω μεταξύ στη σύντομη συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δημοσιογράφους ο  κυβερνητικός και κομματικός ανασχηματισμός, αλλά και η στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν

Ξεκινώντας από το τελευταίο, και σε ερώτηση αν βλέπει κλίμα συναίνεσης από την αντιπολίτευση στο θέμα ανασυγκρότησης του ΕΣΡ, ο Αλ. Τσίπρας διαπίστωσε αντιφάσεις στις τάξεις της, συγκεκριμένα «οι μισοί θέλουν και οι μισοί όχι».

Στο εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν θα γίνουν αιφνιδιασμοί, πρώτα θα «ανασχηματίσουμε» το κόμμα και μετά την κυβέρνηση». Και κατέληξε: «Μην βιάζεστε, κάθε πράγμα στον καιρό του».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr