Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Οι επιφυλάξεις Σκουρλέτη και η έκπληξη του Τσακαλώτου

736696-image.jpg

15-10-2016 7:55

Όλοι μαζί τα αποφασίσαμε, όλοι μαζί θα τα κάνουμε. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα του 2ου τακτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαψεύδοντας όσους προέβλεπαν ότι θα αναδείξει το αντιπολιτευτικό του πρόσωπο εκφράζοντας την ομάδα των 53.

Στον αντίποδα ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε υποστηρικτής της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής και μάλιστα, έδειξε να συμφωνεί με τα περισσότερα σημεία της ομιλίας που είχε εκφωνήσει μία ημέρα πριν ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος, για να δείξει την πίστη του στην κυβερνητική γραμμή, ανέφερε πως όσοι υποστηρίζουμε τον σοσιαλισμό τον πιστεύουμε χωρίς εγγυήσεις και παλεύουμε χωρίς σιγουριά –για να δικαιολογήσει την προηγούμενη αναφορά του στον Κούντερα και στον ορισμό που εκείνος έδωσε για το φλερτ, ότι δηλαδή είναι υπόσχεση σεξ χωρίς εγγυήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών, θέλοντας να καταδείξει γιατί ακριβώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε την περίοδο Βαρουφάκη για να επισημάνει πως, ακόμη και ο Κοσμάς ο Αιτωλός να ήταν στην θέση του στην πρώτη διαπραγμάτευση, οι δανειστές θα είχαν την ίδια αντιμετώπιση απέναντι σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr