Κυπριακό: Αποδέχονται τις εγγυήσεις κι ας λένε το αντίθετο. Tι ανταλλάγματα ζητά η Κυβέρνηση

736578-27b6d14f54bf56a55a93e36b840e6566.jpg

15-10-2016 4:40

Όσο οι μέρες περνούν, τόσο φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο, των κερδών και των απωλειών στο κυπριακό, για τις δύο πλευρές, αλλά και για κάποιες από τις εγγυήτριες δυνάμεις, όπως γλαφυρά αποτύπωσε την πραγματικότητα μέσα στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Βρισκόμαστε δυνητικά στα πρόθυρα κάποιας σπουδαίας προόδου στην Κύπρο… είμαστε πρόθυμοι να εκχωρήσουμε κάποιο από αυτό το έδαφος που δε χρειαζόμαστε για να βοηθήσουμε να προχωρήσει η διαδικασία».

Γράφει ο Ιάκωβος Γωγάκης

Δηλώσεις με ουσιαστικό περιεχόμενο, αδειάζοντας εν ολίγοις την κυβέρνησή μας, που επιμένει πως η συμφωνία δεν είναι τόσο κοντά όσο φαίνεται.

Όταν οι Βρετανοί αναφέρονται για εκχώρηση, εννοούν εκείνη τη παλιά πρόταση που συμπεριλαμβανόταν και στο Σχέδιο Ανάν, για να δοθούν κάποια από τα εδάφη των Βάσεων στο Ομόσπονδο Κράτος. Από τότε μέχρι σήμερα, η Κύπρος αποτελεί το κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, εξαιτίας των αποκαλύψεων για τον υπόγειό της πλούτο. Αν οι Βρετανοί ζητήσουν ανταλλάγματα και ποια θα είναι αυτά, θα αποκαλυφθούν λίαν συντόμως.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.com.cyΠΗΓΗ : Newsbomb.gr