Βούτσης: «Δηλητηριώδης» η διαρροή της ΝΔ για το ΕΣΡ

736529-voutsis-1_1.jpg

14-10-2016 13:45

«Δηλητηριώδη» χαρακτήρισε ο Νίκος Βούτσης τη χτεσινή διαρροή της ΝΔ που εμπεριείχε το «απαράδεκτο» επιχείρημα ότι από την πρόταση για την 9μελή σύνθεση του ΕΣΡ οι 7 ήταν «Συριζαίοι».

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτιμά ότι -καθώς δεν είχε διατυπωθεί ποτέ και από κανέναν, ούτε από τη ΝΔ, τέτοια ένσταση σε αυτούς του 8 μήνες που έγιναν τρεις διασκέψεις των προέδρων- εμφανίστηκε ξαφνικά αυτό το επιχείρημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει ενδεχόμενης νέας άρνησής της να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Σχολίασε ότι εισέπραξε αυτή τη διαρροή ως «προσπάθεια να θωρακιστεί μια προειλημμένη απόφαση άρνησης να διαμορφωθεί το ΕΣΡ».

«Δεν θα έλεγα κουβέντα αν δεν γινόταν αυτή η δηλητηριώδης διαρροή. Ξαφνικά μετά από 8 μήνες ενόψει μιας νέας ενδεχόμενης άρνησης, εμφανίστηκε αυτό το επιχείρημα το οποίο είναι απολύτως λάθος και έωλο», είπε.

Ειδικότερα, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι αναφορικά με το θέμα του ΕΣΡ δεν θα έλεγε κουβέντα και θα έμενε σε αυτά που είπε στη διάσκεψη των προέδρων, εάν δεν εμφανιζόταν αυτή η χτεσινή διαρροή από τη ΝΔ.

Επισήμανε ότι στις τρεις συζητήσεις που είχαν γίνει στη διάσκεψη των προέδρων, δεν είχε μπει από πουθενά ένσταση για τα πρόσωπα. Υπογράμμισε ότι αν δει κανείς αυτά τα 9 ονόματα που είχαν προταθεί, θα διαπιστώσει ότι ήταν προτάσεις από 4 διαφορετικά κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι είναι άνθρωποι που ούτε κατά πλειοψηφία δεν υπήρχε «συριζαϊκή» προέλευση. Συνεπώς σχολίασε ότι είναι λάθος και έωλο αυτό το επιχείρημα, είναι «πρόσχημα εν αμηχανία τη στιγμή που δεν είχε υπάρξει ούτε μια διαφωνία για τα πρόσωπα». Ο πρόεδρος της Βουλής εισέπραξε αυτή τη διαρροή ως «προσπάθεια να θωρακιστεί μια προειλημμένη απόφαση άρνησης να διαμορφωθεί το ΕΣΡ». Επισήμανε ότι καμία ανεξάρτητη αρχή δεν μπορεί να συγκροτηθεί χωρίς τη σύμπλευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι έχει επιτευχθεί η συγκρότηση των 4 από τις 5 ανεξάρτητες αρχές και ότι μπορεί να συγκροτηθεί και η πέμπτη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr