Γεννήθηκε με γλώσσα ενηλίκου…Xαμογελά για πρώτη φορά μετά την επέμβαση

b_952041649

13-10-2016 20:19

Ένα μικρό κοριτσάκι που γεννήθηκε με μια τεράστια γλώσσα, μεγέθους ενήλικα, μπορεί πλέον να χαμογελά χάρη στην επέμβαση που της άλλαξε τη ζωή.

Η μικρή Paisley Morrison-Johnson γεννήθηκε με την τεράστια γλώσσα με αποτέλεσμα να χρειάζεται αναπνευστική φιάλη την πρώτη εβδομάδα της ζωής της ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πνιγεί και να πεθάνει. Η σπάνια πάθηση του κοριτσιού είχε σαν αποτέλεσμα η γλώσσα της να γίνει δύο φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος του στόματός της. Ακόμη και μετά τη χειρουργική επέμβαση όπου απομάκρυναν κάποια μέρη, η γλώσσα της συνέχισε μεγαλώνει και να βγαίνει έξω από το στόμα της.

Η διάγνωση έδειξε ότι το μωρό γεννήθηκε με το σύνδρομο Beckwith Wiedemann, μια διαταραχή υπερανάπτυξης που επηρεάζει μία σε κάθε 11.000 γεννήσεις παγκοσμίως. Το μέγεθός της μάλιστα σόκαρε ακόμη και τους γιατρούς, οι οποίοι είπαν ότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες γλώσσες που είχαν δει ποτέ. Η μικρή Paisley έπρεπε να τροφοδοτείται μέσω ενός σωλήνα μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, προκειμένου να λαμβάνει τις ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες για να κρατηθεί ζωντανή.

Οι γονείς της μικρής που ζουν στις ΗΠΑ συμφώνησαν να γίνει και το δεύτερο χειρουργείο ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση του παιδιού τους και τελικά το μωράκι μπορεί πλέον να χαμογελά κανονικά. Είναι 16 μηνών και σε λίγο καιρό θα πει τα πρώτα του λόγια.

Οι γονείς της μιλούν για την ιστορία της και θέλουν να ευχαριστήσουν τους γιατρούς που βοήθησαν το παιδί τους, αλλά και να κάνουν γνωστό το σύνδρομο και ότι μπορεί να διορθωθεί.

sxmmr1

 

sxmmr3

sxmmr4

sxmmr5

sxmmr7

sxmmr8

sxmmr2

sxmmr6