Βόμβα – μυστήριο στην Ιπποκράτους: Θρίλερ με τον στόχο της επίθεσης

736077-unnamed.jpg

13-10-2016 7:21

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας αργά το βράδυ της Τετάρτης (12/10).

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και της αντιτρομοκρατικής μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στην οδό Ιπποκράτους 112, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία μένει στην ίδια πολυκατοικία.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη», ωστόσο λίγο αργότερα ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου κατοικεί η Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

«Αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φυλάξεως παρά ταύτα η ελληνική πολιτεία μείωσε την φύλαξή της αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακες» ανέφερε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο και συνέχισε:

«Είχε υποβληθεί από την κυρία Εισαγγελέα ένσταση η οποία ουδέποτε απαντήθηκε. Με τη μείωση της φύλαξής της ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός εκρηκτικού μηχανισμού από τον οποίο κινδύνευε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που κατοικούν πέριξ της οικίας της».

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr