Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας

735982-tsipras.jpg

12-10-2016 19:53

«Να σηκώσουμε την ελευθερία πάνω από το μίσος» τονίζει ο πρωθυπουργός σε μήνυμα του για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Ναζί κατακτητές.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός κέρδισε άλλη μια φορά τη θέση του στο πάνθεον όσων αγωνίζονται απέναντι σε εχθρούς υπέρτερους σε μέγεθος και εξοπλισμό, μα όχι σε δίκαιο».

Αναλυτικά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

«Για πολλές δεκαετίες η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν γιόρταζε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την Απελευθέρωσή της από τους Ναζί. Ο λόγος ήταν προφανής. Την Απελευθέρωση ακολούθησαν γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία μας και κορυφώθηκαν με τον Εμφύλιο Πόλεμο. Και όποιος μιλούσε για την Απελευθέρωση θα έπρεπε να μιλήσει και για αυτά.

Σήμερα, η 12η Οκτωβρίου γιορτάζεται ανοιχτά. Θυμόμαστε την ημέρα που η Αθήνα απαλλάχθηκε από τους κατακτητές. Την ημέρα που ο ελληνικός λαός κέρδισε άλλη μια φορά την θέση του στο πάνθεον όσων αγωνίζονται απέναντι σε εχθρούς υπέρτερους σε μέγεθος και εξοπλισμό, μα όχι σε δίκαιο. Όσων θυσιάζονται για την ελευθερία και την δημοκρατία.

Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για το παρελθόν. Και για τους αγώνες που αυτό προστάζει στο σήμερα. Για τους σύγχρονους αγώνες ενάντια στον φασισμό. Για να μην ξεχάσει ποτέ η υφήλιος τη συντριπτική εμπειρία του Ολοκαυτώματος. Για να μην γίνουν οι πρόσφυγες το νέο αντικείμενο ρατσιστικής προπαγάνδας. Για να σηκώσουμε την ελευθερία πάνω από το μίσος».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr