Λαβρόφ: Κολακευτικοί μεν, γελοίοι δε, οι ισχυρισμοί ΗΠΑ για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές

735977-ll.jpeg

12-10-2016 19:13

Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ υποκλέπτοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφόρων προσώπων, κομμάτων και ιδρυμάτων.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «κολακευτικές» τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα προσπαθεί να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «γελοίοι».

«Όλος ο κόσμος στις ΗΠΑ λέει τώρα ότι η Ρωσία είναι αυτή που ελέγχει τις προεδρικές εκλογές», ειρωνεύτηκε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Μόνο ένα απόσπασμα αυτής της συνέντευξης δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Ασφαλώς, είναι κολακευτικό να προσελκύει τόση προσοχή μια “περιφερειακή δύναμη”, όπως μας αποκάλεσε ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από λίγο καιρό όμως δεν βασίζεται σε γεγονότα. Δεν έχουμε δει ούτε ένα γεγονός, ούτε μία απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτές τις κατηγορίες», συνέχισε.

Την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ υποκλέπτοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφόρων προσώπων, κομμάτων και ιδρυμάτων. Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε μάλιστα ότι θα απαντήσει «αναλόγως» σε αυτήν την παρέμβαση.

«Αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι, ας το κάνουν. Το να λένε ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ είναι γελοίο», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε την αμερικανική «υστερία» σε βάρος της χώρας του που έχει στόχο «να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη».

«Όσον αφορά τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η Ρωσία ασκεί πιέσεις σε άλλες χώρες… Και ποιος το λέει αυτό;» πρόσθεσε ειρωνευόμενος ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε ένα οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr