«Κεραυνοί» Πούτιν: Οι ΗΠΑ δεν συνομιλούν αλλά υπαγορεύουν – Η Γαλλία στάζει… δηλητήριο

735954-putin.jpg

12-10-2016 18:20

Χωρίς διάθεση να υποδυθεί το διπλωμάτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε με σκληρή γλώσσα για το τι θεωρούν διαπραγμάτευση οι ΗΠΑ.

«Είναι δύσκολο να διεξαχθεί διάλογος με τη σημερινή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή προτιμάει να υπαγορεύει τη βούλησή της από το να συνομιλεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας, μιλώντας σε ένα οικονομικό φόρουμ.

Σημειώνοντας δε ότι η Μόσχα ανησυχούσε για την επιδείνωση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Ουάσινγκτον χρηματοδότησε τη ριζοσπαστική αντιπολίτευση της Ουκρανίας και βοήθησε στο πραξικόπημα στη χώρα αυτή. Η Ρωσία αναγκάστηκε τότε να προστατεύσει τους κατοίκους ρωσικής καταγωγής.

«Είναι ανάγκη να συμπεριφερόμαστε σαν εταίροι και να λαμβάνουμε υπόψη μας τα συμφέροντα των άλλων. Εμείς είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο», σημείωσε, αναφερόμενος στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

Για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ γύρω από τις δικτυοπαραβιάσεις σε λογαριασμούς στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και την υποκλοπή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφόρων προσώπων, ο «Τσάρος» είπε ότι δεν αφορά τη Ρωσία. Όπως υποστήριξε, όλοι οι συμμετέχοντες στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές χρησιμοποιούν μια ρητορική σε βάρος της Ρωσίας για τους δικούς τους σκοπούς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο η Μόσχα θα συνεργαστεί με όποιον κερδίσει τις εκλογές.

Για την ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Γαλλία, ο Πούτιν κατηγόρησε το Παρίσι ότι επιχείρησε να «δηλητηριάσει την κατάσταση» αναγκάζοντας τη Μόσχα να ασκήσει βέτο στο ψήφισμα που είχε υποβληθεί στον ΟΗΕ για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στη Συρία.

«Οι Γάλλοι κατέθεσαν μια πρόταση γνωρίζοντας ότι δεν επρόκειτο να υιοθετηθεί, για να πάρουν το βέτο (της Μόσχας), να δηλητηριάσουν την κατάσταση και να υποδαυλίσουν την υστερία κατά της Ρωσίας», υποστήριξε.

Διερωτήθηκε μάλιστα αν είναι αρμόζον για μια μεγάλη δύναμη, όπως είναι η Γαλλία, να υπακούει στις οδηγίες της αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα της Συρίας…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...