Κινηματογραφική καταδίωξη εμπόρου ναρκωτικών

735897-kinimatografiki-katadiwxi.jpg

12-10-2016 14:11

Ήταν λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Τετάρτης (12/10), όταν ένας 42χρονος Πολωνός αποφάσισε να μην σταματήσει για έλεγχο σε μπλόκο της αστυνομίας…

Το μπλόκο είχε στηθεί στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και ο 42χρονος αντί να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητο τύπου 4×4 που οδηγούσε, επιχειρώντας έτσι να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον 42χρονο να εγκαταλείπει κάποια στιγμή το αυτοκίνητο, το οποίο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο δράστης χρησιμοποίησε μηχανισμό ανάφλεξης. Ανάμεσα στα αποκαΐδια, βρέθηκαν σάκοι με χασίς, του οποίους ο συλληφθείς είχε παραλάβει από τα σύνορα, με προορισμό την Αθήνα.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν τον 42χρονο και να του περάσουν χειροπέδες.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρόβλημα της μεταφοράς ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλαδα, μετά από μία μεγάλη περίοδο ύφεσης, έχει αρχίσει από τις αρχές του έτους, να παίρνει διαστάσεις.

Τα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών, μετά την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας στις αρχές του 2015, για την καταστροφή των χασισοφυτειών στο Λαζαράτι της γειτονικής χώρας, σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται και η διακίνηση χασίς στην Ήπειρο, ουσιαστικά είχε μηδενιστεί.

Από τις αρχές του έτους όμως, η Δίωξη Ναρκωτικών στην Ήπειρο, έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με τα κυκλώματα της παρανομίας, τα οποία δρουν και στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ειδικότερα, σε περισσότερες από 20 υποθέσεις μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει περισσότερο από 1 τόνο κάνναβης, καθώς και πολλά κιλά ηρωίνης και κοκαΐνης. Παράλληλα, τις διωκτικές αρχές απασχολεί και η υπόθεση των μεγάλων χασισοφυτειών που εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν σε δύσβατες περιοχές των συνόρων. Σε 3 διαφορετικές περιοχές των συνόρων, καταστράφηκαν περίπου 5.000 δενδρύλλια χασίς. Οι καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο των φυτειών. Περιμετρικά είχαν τοποθετήσει κορμούς δένδρων, κλαδιά και φύλλα, ενώ είχαν και παρατηρητήρια για να εποπτεύουν την περιοχή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην Αλβανία, μετά την καταστροφή των φυτειών κάνναβης στο Λαζαράτι, αναπτύσσονται νέες οργανωμένες καλλιέργειες σε άλλες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να δραστηριοποιούνται εκ νέου τα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών. Το δύσβατο του εδάφους στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ευνοεί την δημιουργία «περασμάτων της παρανομίας», από όπου σάκοι με χασίς, μεταφέρονται ακόμη και με ζώα και τοποθετούνται σε κρύπτες για να τα παραλαμβάνουν οι διακινητές. Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει, ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων για την μεταφορά χασίς, οι κακοποιοί έχουν δομημένη οργάνωση, δηλαδή χρησιμοποιούν προπομπούς και ασυρμάτους σε διάφορα σημεία της διαδρομής προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα, ενώ χρησιμοποιούν και κλεμμένα αυτοκίνητα με παραποιημένες πινακίδες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr