Έβρος: Τι συνέβη κι έτρεξαν όλοι στο ποτάμι

735892-evros.jpg

12-10-2016 13:55

Ένα μακάβριο εύρημα ήρθε στο φως την Τρίτη (11/10) σε κοίτη του ποταμού Έβρου.

Σε κατάσταση προχωρημένης σήψης ανευρέθηκε χθες η σορός ενός νεαρού άνδρα, ηλικίας περίπου 25-30 ετών, ο οποίος εικάζεται ότι ήταν μετανάστης ή πρόσφυγας.

Η σορός εντοπίστηκε σε παρέβρια περιοχή του Αμορίου Έβρου του δήμου Σουφλίου και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν «βλέπει» εγκληματική ενέργεια.

Εδώ και χρόνια ο ποταμός Έβρος, χρησιμοποιείται από τα κυκλώματα διακίνησης για την παράτυπη είσοδο μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Δεδομένου ότι τα νερά του διασχίζονται μόνο με βάρκα, καθώς υπάρχουν πολλά σημεία όπου ο πυθμένας του είναι βαλτώδης και ως εκ τούτου επικίνδυνος, ένας σημαντικός αριθμός παράτυπα εισερχομένων στην Ελλάδα έχει χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή του σε αυτά.

Η ενδεχόμενη άγνοια της ιδιαιτερότητας της μορφολογίας του ποταμού και η εγγύτητα των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας σε αρκετά σημεία κατά μήκος του ποταμού, λόγω του μικρού πλάτους της κοίτης, δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός εύκολου και ασφαλούς περάσματος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr