Τυφώνας Μάθιου: Κάτω από τα λασπόνερα παραμένει η Β. Καρολίνα από την υπερχείλιση των ποταμών

735760-1549280x720.jpg

12-10-2016 1:38

Οι πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Μάθιου είχαν ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Βόρεια Καρολίνα και οι αρχές συνεχίζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τις επιχειρήσεις διάσωσης καθώς οι ποταμοί που υπερχείλισαν εξακολουθούν να απειλούν ένα μεγάλο τμήμα της πολιτείας.

Ο κυβερνήτης Πατ Μακρόρι προειδοποίησε για «εξαιρετικά επικίνδυνες» συνθήκες τις επόμενες ημέρες στην κεντρική και ανατολική Βόρεια Καρολίνα, όπου η στάθμη πολλών ποταμών έχει ήδη ξεπεράσει ή κοντεύει να υπερβεί κάθε ιστορικό ρεκόρ, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν την ζωή σε 14 ανθρώπους μονάχα σε αυτήν την πολιτεία.

Επιπλέον την Δευτέρα (10/10) το βράδυ στο Λάμπερτον, αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα ο οποίος είχε εχθρική συμπεριφορά και κράδαινε ένα περίστροφο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης από τις πλημμύρες.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι έχουν μεταβεί σε καταφύγια, μεταξύ τους περίπου 1200 στην περιοχή Λάμπερτον που έχει πληγεί σφόδρα, καθώς ο ποταμός Λάμπερ υπερχείλισε με τη στάθμη του να ξεπερνά κατά 1,2 μέτρα το προηγούμενο ρεκόρ του 2004 μετά τον τυφώνα Φράνσις.

Χείμαρροι κατέκλυσαν την πόλη των 21.000 κατοίκων με αποτέλεσμα επιχειρήσεις να πλημμυρίσουν, τα λασπόνερα να φθάσουν έως τις στέγες των σπιτιών και οδηγοί να εγκλωβιστούν στα οχήματά τους καθώς ένα τμήμα του διαπολιτειακού αυτοκινητοδρόμου 95 ήταν απροσπέλαστο εξαιτίας των πλημμυρών.

«Χάσαμε τα πάντα» δήλωσε η Σάρα Μακάλουμ, 62 ετών, που μένει πλέον σε ένα καταφύγιο αφού οι πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το σπίτι που ζούσε τα τελευταία 20 χρόνια.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...