Σόιμπλε: «Το ΔΝΤ μένει στο πρόγραμμα και θα καταβάλει τη δόση πριν το τέλος του 2016»

735668-soible.jpg

11-10-2016 17:53

Περιπλέκεται ακόμα περισσότερο το τοπίο γύρω από το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς ο Γερμανός Υπ.Οικ, διέψευσε τα περί αποχώρησης του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. 

«Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα και μάλιστα θα καταβάλει δόση πριν το τέλος του χρόνου», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Πρόκειται για δήλωση η οποία έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την διαμετρικά αντίθετη δήλωση του πρώτου αντιπροέδρου του Ταμείου στην Süddeutsche Zeitung,  ο οποίος είχε διαψεύσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι μέχρι το τέλος του έτους το ΔΝΤ θα έχει συναινέσει στην περαιτέρω συμμετοχή του στο πρόγραμμα. 
 
Οι σημερινές (11/10) δηλώσεις Σόιμπλε έγινα λίγο μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN και αναδεικνύουν τις σημαντικά διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ όσον αφορά την υπόθεση της Ελλάδας.

Σε αυτό το περιβάλλον, γίνεται σαφές ότι η σύντομη διευθέτηση του ελληνικού χρέους φαντάζει αδύνατη, κάτι που ενισχύει την αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική οικονομία. 
 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr