Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να πει το όνομα της εταιρείας – φάντασμα της «Αυγής»;

735505-tsipras_aftodioikisi-1.jpg

11-10-2016 11:12

Η απροθυμία του πρωθυπουργού να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις για τις «σκιές» που υπάρχουν γύρω από την εταιρεία που υπάρχει πίσω από το μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας «Αυγή» φουντώνει ακόμα περισσότερο τη σεναριολογία – Γιατί δεν αποκαλύπτει το όνομα της εταιρείας; Ποιους καλύπτει; 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο λόγος για μια εταιρεία – φάντασμα στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας Αυγή, που ανήκει πλειοψηφικά στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι ότι η εταιρεία ονομάζεται Atlas Cyprus International Trust και ανήκει «σε ένα γκρουπ εταιρειών με τον γενικό τίτλο «Καταπιστευματική». Πάρ’αυτα και οι δύο εταιρείες είναι ανύπαρκτες.

Με στόμφο και σιγουριά ο κ. Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι offshore, αλλά νόμιμη!

Νόμιμη μεν, αλλά δεν μας λέει το όνομά της.  

Στην Κύπρο πάντως -ένα κράτος πλήρως δομημένο με εξαιρετική δημόσια διοίκηση στα αγγλοσαξωνικά πρότυπα- τα πάντα είναι τακτοποιημένα.

Το αρμόδιο τμήμα στο οποίο καταγράφονται υποχρεωτικά όλες οι εταιρείες Κυπριακές ή αλλοδαπές που έχουν την έδρα του στο νησί, είναι το «Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη».

Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην ιστοσελίδα που αποτελεί υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών υπάγονται οι πιο κάτω Κλάδοι:

α) Ο Κλάδος Εταιρειών ασχολείται με την εγγραφή, παρακολούθηση, έλεγχο και διαγραφή των ημεδαπών εταιρειών, των αλλοδαπών εταιρειών, των συνεταιρισμών και των εμπορικών επωνυμιών.

β) Ο Κλάδος Πτωχεύσεων και Εκκαθαρίσεων ασχολείται με την παραλαβή και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αφερέγγυων φυσικών και νομικών προσώπων.

γ) Ο Κλάδος Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ασχολείται με εμπορικά σήματα, διπλώματα ευρεσιτεχνίας και δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αναζητώντας λοιπόν την εταιρεία Atlas Cyprus International Trust, δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Ούτε μία εταιρεία, έστω για συνωνυμία.

Συνεχίζοντας την αναζήτηση, το newsbomb.gr ανακαλύπτει 6 εταιρείες με την επωνυμία Atlas International και ακόμη 191 εταιρείες που φέρουν τον διακριτικό τίτλο Altas ως συνθετικό του ονόματός τους.

Άρα, αρχικά ο ιστότοπος είναι ενεργός και έχει πράγματι καταγεγραμμένες το σύνολο των εταιρειών που έχουν την έδρα τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Και άρα, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: είτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει κάποιο λάθος είτε έχει δώσει σκόπιμα λανθασμένη πληροφορία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr