Ραγδαίες εξελίξεις – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό σήμερα ζητάει ο Ιερώνυμος

733979-ierwnymos_tsipras.jpg

05-10-2016 14:27

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητάει σήμερα, Τετάρτη (05/10/2016) η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδος, με φόντο την έντονη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο κράτος και την Εκκλησία, μετά και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε αλλαγές σε ό,τι αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών.

Είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα αυτό, προκειμένου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησιάς να εκθέσει στον κ. Τσίπρα. τις απόψεις και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών.

Επίσης, για το ίδιο θέμα έχει ζητήσει συνάντηση και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο  θα συνοδεύουν οι μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Φθιώτιδος Νικόλαος και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, καθώς επίσης και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Στο αίτημα της Ιεράς Σύνόδου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αναστολή του νέου προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών τουλάχιστον για τη φετινή σχολική χρονιά, με στόχο να ξεκινήσει ειλικρινής διάλογος από μηδενική βάση.

Η ΙΣΙ συνήλθε σήμερα, Τετάρτη (05/10/2016) στη δεύτερη τακτική συνεδρία της, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, στην αίθουσα συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο κατάλογος των συμμετεχόντων ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των μητροπολιτών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, οι οποίοι απουσίασαν αιτιολογημένα. Κατόπιν επικυρώθηκαν τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίας.

Στη σημερινή συνεδρία συζητήθηκε το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αρχικά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέγνωσε την επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, διά της οποίας του εκφράζει την απόλυτη συμφωνία του για την όλη στάση και τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα αυτό. Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα συνεχίσει τις εργασίες της αύριο Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου.

Επί της ουσίας, επιβεβαιώνονται οι προθέσεις του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας να παρακάμψει οριστικά τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, αρνούμενος να συζητήσει μαζί του, και ζητεί απευθείας συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...