Αίγινα: Ανατροπή – σοκ στην τραγωδία με το ταχύπλοο

735153-aigina2.jpg

10-10-2016 9:18

Η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανατρέπει όλα όσα είχαν μέχρι τώρα γίνει γνωστά, για τον υπαίτιο της μεγάλης τραγωδίας στην Αίγινα με τους τέσσερις νεκρούς, που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 16 Αυγούστου.

Η ανατροπή έρχεται από την εξέταση του DNA, που ελήφθη από το τιμόνι του ταχύπλοου “Duende”, το οποίο όπως έδειξε η εξέταση, δεν ανήκει στον φερόμενο ως καπετάνιο Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα “Espresso” (που επικαλείται δημοσίευμα της “Realnews”) η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρει ότι «η ανάλυση DNA του δείγματος 9 (κουμπιά χειριστηρίων μηχανών) απέδωσε γενετικό τύπο STR, o οποίος ανήκει σε άγωσντο άρρεν άτομο.

Από την ανάλυση του δείγματος 1 (τιμόνι) προέκυψε γενετικός τύπος STR που δηλώνει παρουσία γενετικών στγοιχείων άνω του ενός ατόμου (μείγμα)…

Μάλιστα, εκτός του πηδαλίου, δεν εντοπίζεται γενετικό υλικό ούτε στο κάθισμα του κυβερνήτη, ούτε στις μανέτες και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων του ταχυπλόου.

Ουσιαστικά, συμπληρώνει το δημοσίευμα, η έκθεση αυτή αποκαλύπτει ότι στα χειριστήρια του ταχυπλόου δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του 77χρονου κατηγορούμενου, αλλά τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων. Κι αυτό παρά τους ισχυρισμούς του Θρασύβουλου Λυκουρέζου και των άλλων επιβαινόντων στο ταχύπλοο ότι αυτός ήταν ο χειριστής του.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της εξέτασης, ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας και ήδη έρχονται με επίσημο και διαβλητό τρόπο οι πρώτες απαντήσεις. Η πρώτη απάντηση από την έρευνα αποκαλύπτει ότι ούτε ο Λυκουρέζος λέει την αλήθεια ούτε η λιμενική Αρχή έκανε τίποτα για να την αποκαλύψει. Και το κυριότερο είναι ότι στο σκάφος επέβαιναν άγνωστα πρόσωπα, των οποίων το DNA βρέθηκε και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλυφθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη», συμπληρώνει ο κ. Κούγιας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr