Μανώλης Κωττάκης: Δικαίωση Καμμένου για Διαπλοκή – Θρησκευτικά και το κενό της ΝΔ!

unnamed-14

09-10-2016 19:34
Σε εκτενές άρθρο του στην εφημερίδα “Δημοκρατία” ο γνωστός δημοσιογράφος και προσωπικός φίλος του Κ.Καραμανλή, Μανώλης Κωττάκης αναλύει τα κέρδη του Πάνου Καμμένου από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.
Ο ίδιος τονίζει ότι οι δημοσκοπήσεις υποστηρίζουν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται περί το 2% και ότι η είσοδός τους στη Βουλή είναι αδύνατη. Όσο κι αν έχουμε ξαναδεί το έργο, το ερώτημα για την Κεντροδεξιά, που υποτιμά συστηματικά το φαινόμενο «Καμμένος», είναι όμως το εξής: Εχει τις δυνατότητες ο υπουργός Αμυνας να εμβολίσει το πατριωτικό δεξιό ακροατήριο και να της καταφέρει ζημιά ανάλογη με τις κάλπες του 2012;
Η απάντηση σύμφωνα με το Μανώλη Κωττάκη είναι «ναι, μπορεί», όχι όμως στην έκταση του 2012. Και γιατί μπορεί τώρα, ενώ μέχρι χθες δεν μπορούσε; Είναι ξεκάθαρο γιατί. Η φύσις απεχθάνεται το κενό. Ο υπουργός Αμυνας αξιοποίησε την πολιτική συγκυρία, μπήκε σφήνα στις εξελίξεις, άρπαξε τμήμα της δυνητικής ατζέντας Μητσοτάκη και σήμερα αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή.
unnamed-12
Ο Πάνος Καμμένος υποκατέστησε πλήρως τη Ν.Δ. στα θέματα Διαπλοκής και Θρησκευτικών. Πρόκειται για ζητήματα που ενδιαφέρουν τον κορμό των δεξιών ψηφοφόρων, οι οποίοι, σύμφωνα με απόρρητη δημοσκόπηση, είναι το 15% του εκλογικού σώματος (17,9% κεντροδεξιοί, 12,4% δεξιοί, 2,5% ακροδεξιοί).
Και στα δύο πέρασε του Καμμένου, το… τρενάκι δικαιώνεται. Και στα δύο ο Καμμένος ανεδείχθη σε νέο κέντρο βάρους της κυβέρνησης. Και στα δύο ο Καμμένος έκανε αυτά που έπρεπε να είχε κάνει η Ν.Δ. και δεν έκανε.
Στα θέματα διαφάνειας αποκήρυξε τον κουμπάρο του Καλογρίτσα, έπεισε τον κόσμο ότι δεν ταυτίζεται με συμφέροντα και σήμερα λειτουργεί ως γέφυρα στις διεργασίες μετάβασης στη νέα εποχή. Η επιρροή του στο νέο τοπίο θα είναι αυξημένη.
Τι έκανε η Ν.Δ.; Αντί να προσεγγίσει το θέμα θεσμικά ταυτίστηκε με συγκεκριμένους καναλάρχες εναντίον άλλων. Μελετήστε τις ανακοινώσεις που εξέδωσε ονομαστικά υπέρ συγκεκριμένων καναλαρχών, μελετήστε και εκείνες που εξέδωσε ονομαστικά εναντίον άλλων και έχετε τη γεωγραφία του λάθους.
unnamed-13
Στο ζήτημα των Θρησκευτικών ο υπουργός Άμυνας άρπαξε τον ταύρο από τα κέρατα. Μετέβη στην Αρχιεπισκοπή λειτουργώντας ως ενοποιητικός κρίκος μεταξύ κυβέρνησης και ιεραρχών -αυτήν τη δουλειά θα έπρεπε να την είχε κάνει η Ν.Δ.-, αξιοποίησε τον κενό χώρο από την απουσία της φιλελεύθερης παράταξης και σήμερα δρέπει καρπούς.
Επιπλέον, γνωρίζει ότι μέσω της πολύ καλής παρουσίας της Έλενας Κουντουρά στο τιμόνι του υπουργείου τουρισμού – του μόνου τομέα της οικονομίας που πραγματικά αποδίδει στην εξέλιξη των δημοσίων εσόδων – το κόμμα του έχει υποκαταστήσει πλήρως τη Ν.Δ. στα μάτια του μέσου ψηφοφόρου της Μεγάλης Κεντροδεξιάς του Κ.Καραμανλή!
Η πολιτική είναι ένας πολύ δυναμικός χώρος -συμπεραίνει ο Μανώλης Κωττάκης-, κανείς δεν είναι τελειωμένος επειδή μια δημοσκόπηση το είπε. Στην πραγματικότητα ο Καμμένος αυτές τις μέρες, πέρα από επιρροή, κέρδισε την εγκατάστασή του στο κέντρο του πολιτικού συστήματος κατά τέτοιον τρόπο ώστε ανεξαρτήτως νικητή στις προσεχείς εκλογές να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο για κάθε επόμενο πρωθυπουργό. Δεν είναι και λίγο.