Έρχεται «πετσόκομμα» στα προνοιακά επιδόματα – Τι δήλωσε η Θεανώ Φωτίου;

735040-fotio.jpg

09-10-2016 17:36

Ποιες είναι οι προθέσεις του υπουργείου Εργασίας; Τι εννοεί η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Θεανώ Φωτίου όταν κάνει λόγο για αναδιάρθωση του κοινωνικού κράτους; 

Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου, εκδόθηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή το εβδομαδιαίο Δελτίο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), μερίδα του Τύπου επιχείρησε να δημιουργήσει την εικόνα ότι «Στήνεται πελατειακός μηχανισμός με τα προνοιακά επιδόματα». Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Όπως παραδέχεται και το εβδομαδιαίο Δελτίο του ΣΕΒ, σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη «μία μαζική αναδιοργάνωση του κοινωνικού κράτους σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού του κατακερματισμένου συστήματος παροχών και κοινωνικών δομών και αναμόρφωσης του προνοιακού χάρτη της χώρας.» Αυτή η προσπάθεια περιλαμβάνει ενιαίο φορέα επιδομάτων, ηλεκτρονική πλατφόρμα δικαιούχων και καταβολών, εθνικό μηχανισμό παρακολούθησης, συντονισμού και αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης με ενιαίο γεωπληροφοριακό σύστημα. Περιλαμβάνει δηλαδή πολύ περισσότερα από τα «αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια» που ο ΣΕΒ θεωρεί αναγκαία, ώστε να εμποδιστούν οι πελατειακές σχέσεις. Οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναληφθεί.

Με αυτόν τον τρόπο το κράτος αποκτά για πρώτη φορά τα αναγκαία εργαλεία ώστε να κατεδαφίσει το καθεστώς της πολυνομίας και κακονομίας που τις προηγούμενες δεκαετίες εξέθρεψε και υπέθαλψε πελατειακές σχέσεις και κατασπατάλησε πολύτιμους πόρους.

Τα παραπάνω τα υπογραμμίζει η κυρία Φωτίου σε ανακοίνωσή της και επιβεβαιώνει πλέον το γεγονός ότι έρχεται σκληρό μαχαίρι στα επιδόματα. ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...