«Αριστερό» gala στο Μαξίμου: Κοκτέιλ και… συμπάθεια με φόντο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (pics)

734453-2607594.jpg

07-10-2016 6:24

Πολιτικό «μασάζ» λίγο πριν ξεκινήσει ο νέος γύρος Αθήνας – δανειστών για τα εργασιακά – Οι γκρίνιες, ο Καρανίκας και το σενάριο της «χαλαρής» εκλογικής ετοιμότητας

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τις αφίξεις των κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου

Τα φώτα άναψαν, οι πύλες του Μεγάρου Μαξίμου άνοιξαν κι ο περίβολος γέμισε από τις φωνές των βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που πήγαν το βράδυ της Πέμπτης (06/10/2016) στο πρωθυπουργικό γραφείο, ως καλεσμένοι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα σε μια συνάντηση, που απλώς έκρυβε μια επίφαση χαλαρότητας.

Και μπορεί στο μενού της βραδιάς ο κ. Τσίπρας να είχε προγραμματίσει λευκό και κόκκινο κρασί, αναψυκτικά, «καναπεδάκια» και άλλα συναφή ελαφριά σνακς, ωστόσο το «κυρίως πιάτο» ήταν πολύ διαφορετικό.

Η «αριστερή» φιέστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι στο πιάνο και τις νότες του να ακούγονται στην Ηρώδου Αττικού, ενώ τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, η πορεία του οικονομικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον Aρχιεπίσκοπο, είπε ότι «ο διάλογος έχει επιτυχή έκβαση, γιατί βασίσθηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων».

Μιλώντας για την πορεία του οικονομικού προγράμματος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσακαλώτος θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα ανταποκρίνεται και εφαρμόζει ότι έχει συμφωνήσει, και όσοι επιμένουν να αντιτίθενται στην ρύθμιση του χρέους, δεν θα έχουν πρόσχημα για να αρνηθούν την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί για το θέμα του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι πολύ χρήσιμο για την χώρα η ένταξη της στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θα «ξεκλειδώσει» την δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εικόνα που έχουν από τις περιφέρειές τους και εκτίμησαν ότι «οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δίδεται με ειλικρίνεια μία προοπτική», ενώ του ζήτησαν να προχωρήσει στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr