Μοσκοβισί στο CNN Greece: Πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετά το χρέος

734405-image.jpg

06-10-2016 20:35

Την ξεκάθαρη θέση πως η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων και η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα προηγηθούν των τελικών αποφάσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας από την Ουάσιγκτον στο CNN Greece.

Αν και ο Ευρωπαίος Επίτροπος που μετέχει στην Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ ρωτήθηκε για το που βρίσκονται οι συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το ελληνικό χρέος και συγκεκριμένα για το εάν υπάρχει είπε πως πρώτα θα τρέξουν τα προαπαιτούμενα και εν συνεχεία θα εξεταστεί το χρέος.

«Θα συναντήσω τον Τσακαλώτο και θα έχουμε συζητήσεις πρώτα για τις μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα Χρειάζεται να κινηθούμε βήμα βήμα για να έχουμε μία παγκόσμια συμφωνία (σ.σ. για το χρέος) που για μένα όλοι θα κερδίσουν: η νίκη θα είναι πρώτα οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα να είναι πλήρως εφαρμοσμένο, που θα είναι νομίζω ένα πολύ καλό σήμα για τους επενδυτές και την ανάπτυξη, και αν αυτό γίνει, ήτοι τα προαπαιτούμενα και η πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση, τότε μπορούμε να είμαστε θετικοί και για το χρέος. Δεν είμαστε αρνητικοί, η ΕΕ η Επιτροπή κατανοεί αλλά ξανά, η συμφωνία χρειάζεται να είναι παγκόσμια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr