Πόλεμος κυβέρνησης – ΝΔ για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη

734322-themis.jpg

06-10-2016 15:05

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία έχουν προκαλέσει τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή. Εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

Και συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν της εφαρμογής των νόμων και μόνον. Οτιδήποτε άλλο αποκτά διάσταση θεσμικής εκτροπής».

«Η Νέα Δημοκρατία προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη»

Άμεση ήταν η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού: «Καλά θα κάνει η Νέα Δημοκρατία να κατανοήσει ότι η εφαρμογή των αποφάσεων των Δικαστηρίων δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με συνδικαλιστικούς φορείς. Αποτελεί θέμα πολιτειακής τάξης και λειτουργίας του Πολιτεύματος».

Και συνέχισε το Μαξίμου: «Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δεν προσβάλλει την Κυβέρνηση και την εκτελεστική εξουσία. Προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη και το σύνολο του Δικαστικού κόσμου.

Υ.Γ. Θα όφειλαν τουλάχιστον να θυμούνται ότι ανάλογου περιεχομένου συνάντηση με την Ανώτατη ηγεσία της Δικαιοσύνης, έχει κάνει ως Πρωθυπουργός και ο κ. Σαμαράς στις 6/12/2012».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr