Ποινική δίωξη κατά Βγενόπουλου και 14 στελεχών της Marfin

734210-vgenopoulos.jpg

06-10-2016 9:53

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin άσκησε σήμερα, Πέμπτη (06/10/2016) η Εισαγγελία Διαφθοράς, σχετικά με δάνειο περίπου 200 εκατ. ευρώ, το οποίο δόθηκε – κατά τη δίωξη- χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της εφοπλιστή, Αγγελικής Φράγκου.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε, με εντολή της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράικου, από τους εισαγγελείς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση, και αφορά σε δάνειο που άρχισε να χορηγείται (75 εκατ. ευρώ) το 2006 και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, το εν λόγω δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε, για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία μετοχές του ομίλου MIG, αλλά και της ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα, η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Κατά τη δίωξη για τη χορήγησή του δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί. Η δίωξη αφορά και την κ. Φράγκου, η οποία βαρύνεται με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας, της απιστίας αλλά και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...