ΔΕΘ: Ο Τσίπρας έκανε το τραπέζι σε Μπουτάρη και Τζιτζικώστα – Τι είχε το μενού (pics&vid)

726761-trapezi.jpg

10-09-2016 18:53

Σε ψαροταβέρνα στην Καλαμαριά έφαγαν ο Αλέξης Τσίπρας με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και είχαν χαλαρή κουβέντα, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το γεύμα κράτησε σχεδόν 1,5 ώρα και οι συνδαιτημόνες έφαγαν θαλασσινά και σαλάτες, όπως «αποκάλυψε» ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε χαλαρός και ντυμένος απλά, φορώντας πουκάμισο και όχι το κοστούμι που προτίμησε νωρίτερα στη ΔΕΘ.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους είπε: «Δεν μπορείτε να πείτε, τους έφερα σε ωραίο μέρος».

«Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο γεύμα. Απολαύσαμε ψάρια από τις ωραίες θάλασσες της Χαλκιδικής και λαχανοσαλάτες από τους ωραίους λαχανόκηπους της Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση ήταν για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη. Από το λιμάνι και τη σύνδεση με την εθνική οδό και από το αεροδρόμιο και τη σύνδεση με τον Αξιό και το Δούναβη», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε: «Από τέτοιες άτυπες συναντήσεις ποτέ δεν λύνεις θέματα. Απλώς θίγεις θέματα για να τα λύσεις. Αυτό που είναι καλό είναι ότι ο πρωθυπουργός φώναξε ουσιαστικά τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο του κεντρικού δήμου για μια στενή συνεργασία».

«Έθεσα μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία. Κυρίως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπου επανέλαβα την πάγια θέση μου για αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με τις υποδομές. Υποδομές μεγάλες της περιοχής μας οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν. Τον ενημέρωσα για τις πλημμύρες και τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών. Του ζήτησα την κατασκευή ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Από τον πρωθυπουργό πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που έθεσα. Μιλήσαμε για το μετρό, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, την αναβάθμιση της ΔΕΘ».

Παρόντες ήταν επίσης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ υπήρξαν και αρκετές στιγμές με χιούμορ και πειράγματα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: thestival.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr