Πίσω ολοταχώς η κυβέρνηση – Πέρασε του Ιερώνυμου για τα Θρησκευτικά

734101-ieronumos-tsipras.jpg

05-10-2016 20:46

Σε νέα «θεμέλια» ξεκινάει ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών – Με τα παλιά σχολικά εγχειρίδια θα διδάσκεται φέτος το μάθημα.

Σε πνεύμα συνεννόησης πραγματοποιήθηκε ο διάλογος μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Ήρθησαν οι παρεξηγήσεις» και συμπληρώνοντας είπε, «Έγινε μια συνάντηση μιλήσαμε και λύθηκαν οι παρεξηγήσεις».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε στη συνέχεια πως υπήρξε συμφωνία, το μάθημα των θρησκευτικών, να διδάσκεται με τα παλαιά σχολικά εγχειρίδια, ενώ θα υπάρξει περεταίρω διάλογος Εκκλησίας – Πολιτείας για την συγγραφή νέων.

Φίλης: Ο διάλογος θα συνεχιστεί – Δεν έχουμε δογματική αντίληψη

Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για εγκάρδιο κλίμα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Συνεχίζουμε με τα νέα προγράμματα φέτος», είπε ο κ. Φίλης διαμηνύοντας πως το θέμα της εκπαίδευσης είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

Ο υπουργός επεσήμανε πως οι παρεξηγήσεις έχουν αρθεί και πως ο διάλογος θα συνεχιστεί.

«Θα αξιολογήσουμε το μάθημα στο τέλος της χρονιάς. Θα ακούσουμε ξανά τις απόψεις της εκκλησίας. Το νέο πρόγραμμα θα συνδυαστεί με τα παλιά βιβλία. Δεν είμαστε υπέρ του να διδάσκονται τα μαθήματα από ένα βιβλίο», είπε ο κ. Φίλης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr