Βρυξέλλες: Επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών με «άρωμα» τρομοκρατίας

734010-t.jpg

05-10-2016 16:19

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια μεγάλη αρτηρία της λαϊκής κοινότητας Σάερμπεκ στη διάρκεια ελέγχου.

Λίγες ώρες μετά τον συναγερμό για βόμβα στις Βρυξέλλες, Βέλγοι εισαγγελείς κατά της τρομοκρατίας ερευνούν την επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα η εισαγγελία των Βρυξελλών είχε ανακοινώσει, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες από έναν άνδρα που τραυματίστηκε από σφαίρα προτού συλληφθεί, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε αυτό το στάδιο που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια.

Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι τους αστυνομικούς, τον έναν στην κοιλιά και τον άλλον στον λαιμό, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών, η Τζένιφερ Βαντερπούτεν. Δεν κινδυνεύει η ζωή τους, είπε.

«Δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν που να μας κατευθύνει προς μια τρομοκρατική ενέργεια, δεν έχω στοιχεία που να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε η εκπρόσωπος, η οποία δεν ήταν σε θέση ακόμη να διευκρινίσει υπό ποιες περιστάσεις σημειώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, μετά τη διπλή επίθεσή του, ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει και μια άλλη περίπολος της αστυνομίας χρειάστηκε να κάνει χρήση πυροβόλου όπλου για να τον σταματήσει. «Τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι», δήλωσε η Βαντερπούτεν.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr