Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ο Τραμπ θεωρεί «έξυπνο» το να μην πληρώνεις φόρους

733840-donald-trump-short.jpg

05-10-2016 5:44

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι το να μην πληρώνει καθόλου φόρους είναι «έξυπνο».

Ενώ σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί συμφωνούν μαζί του, οι περισσότεροι το θεωρούν «εγωιστικό» και «αντιπατριωτικό», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για το πρακτορείο Reuters που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (4/10).

Περίπου 67% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν είπαν ότι είναι “εγωιστικό” για έναν υποψήφιο για την προεδρία να μην πληρώνει φόρους, ενώ 61% είπαν ότι είναι “αντιπατριωτικό”, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που επέτρεπε σε ερωτηθέντες να διαλέξουν πάνω από έναν προσδιορισμό για να περιγράψουν την μη πληρωμή φόρων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης και θαυμασμό για υποψήφιους που ξέρουν πώς να μειώσουν τον αναλογούντα φόρο τους. Περίπου 46% των Αμερικανών, με ποσοστά 35% για τους Δημοκρατικούς και 62% για τους Ρεπουμπλικανούς, πιστεύουν πως ένας υποψήφιος που δεν πληρώνει φόρους καθόλου είναι “έξυπνος”.

Η φορολογία του Τραμπ έχει γίνει μεγάλο θέμα στον ανταγωνισμό των υποψηφίων αφότου η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα New York Times έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα τμήμα της φορολογικής του δήλωσης του 1995 και υπολόγισε ότι ο Τραμπ πιθανότατα να μην πλήρωσε καθόλου φόρους για σειρά ετών.

Ο μεγιστάνας ακινήτων και διασημότητα, ο οποίος είναι ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος για πολλές δεκαετίες που έχει αρνηθεί την δημοσίευση ολόκληρων των φορολογικών του δηλώσεων, δεν διέψευσε το άρθρο.

Αργότερα δήλωσε ότι είχε “κάνει έξυπνη χρήση” των αμερικανικών φορολογικών νόμων προς όφελός του.

Κατά την πρώτη τηλεοπτική διαμάχη του με την αντίπαλό του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ απάντησε σε κατηγορίες της ότι δεν πληρώνει ομοσπονδιακούς φόρους ότι αυτό δείχνει ότι είναι “έξυπνος”.

“Τι θέλει να πει – ότι όσοι από εμάς πληρώνουμε φόρους δεν είμαστε έξυπνοι;”, είπε μια από τα άτομα που ερωτήθηκαν, η Γιόνα Μακ Νέρνι, 41, από το Ντένβερ. “Ξεκίνησα να δουλεύω στα 16, και πάντα πλήρωνα φόρους”, είπε. “Το να μην πληρώνεις φόρους, δεν νομίζω ότι αυτό είναι σωστό”, πρόσθεσε.

Η Μακ Νέρνι, μητέρα τριών που εργάζεται σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών, δεν έχει λάβει θέση υπέρ του ενός ή άλλου υποψηφίου στον προεκλογικό αγώνα και είπε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ για τους φόρους δεν την έχουν κάνει να αλλάξει γνώμη.

Η Έιπρλ Σέιντ Αόρο, 46, η οποία εργάζεται σε μεταποιητική εταιρεία κοντά στο Σέιντ Κλάουντ της Μινεσότα έδειξε μεγαλύτερη κατανόηση για την άποψη του Τραμπ, παραμένει ωστόσο αναποφάσιστη ως προς τους υποψηφίους. “Νομίζω ότι όλοι μας προσπαθούμε να πληρώσουμε όσους πιο λίγους φόρους γίνεται”, είπε.



ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr